Malmö Belediyesi, belediyedeki çocuklar hakkındaki tüm kaygı raporlarına rağmen sorumluluklarını yerine getirmiyor. İsveç basınında yer alan habere göre, bu yılın ocak ayından bu yana işlenen bir çok olayın ötesinde 496 olayın raporlara geçmediği belirtiliyor.

13 yaşındaki çocuklar uyuşturucu satıyor

Malmö'de bir çok olayın kayıtlara geçmemesinin yasal suç olduğu, işlenen her olayın en geç 14 gün içinde sistemeye işlenmesi gerektiği halde gereği yapılmadığı belirtiliyor.

İsveç Bakım ve Teftiş Kurulu Başkanı Ivo'nun müfettişi Anneli Andersson, "Bu, mevzuatla ilgili bir eksikliktir" yorumunda bulundu.

Tehlikeli olduğundan şüphelenilen çocuklarla ilgili endişelerin belirtildiği yığınlarca şikayete rağmen belediyenin durumla ilgilenmediği ifade ediliyor.

Aftonbladet'in incelemesi, bu yıl bildirilen endişelerin, sosyal hizmetin 496 davada henüz karar vermediğini gösteriyor bilgisine yer verildi.

Sosyal Hizmetler Yasasına göre, bir soruşturma başlatma kararının alınmasından sonraki 14 gün içinde karar alınması gerekiyor.

Ivo müfettişi Anneli Andersson, Malmö'deki çözülmemiş şikayetlerin sayısını duyduğunda endişelendiriyor yorumunda bulundu.

Editör: İsveç Gündemi