Ekim ayında Malmö'deki Casino Cosmopol'de meydana gelen sarsırıcı tecavüz olayıyla ilgili soruşturmayı yürüten savcı Kristina Amilon, hazırladığı iddianameyi bölge mahkemesine sundu. Dava dosyasına konu olan beş gencin yargılanmasına başlanacağı bildirilirken, zanlıların olayı reddettiği belirtildi.

Ekim ayında yaşanan sarsıcı olayda bölge polisi, biri 18 yaşında, ikisi 17 yaşında, biri 16 yaşında ve biri 15 yaşında olmak üzere beş saldırganı olaydan kısa bir süre sonra gözaltına aldı. Sorgulamadan sonra 15 yaşındaki çocuğun serbest bırakıldığı belirtildi.

Olaya karışan ve iddianameye konu olan şüpheliler ağırlaştırılmış tecavüzle suçlanıyor. İddianameye göre, kadına aniden saldıran zanlılar, defalarca tecavüz ettiler ve kendilerine karşı koymaya çalışan talihsiz kadını ağır şekilde darp ettiler. Beş kişiden dördü suçu reddediyor, beşincisi olayların gidişatını kabul ederken, tedavüzü reddediyor.

DNA'lar bulundu

Polis, kadının DNA'sını faillerden dördünde buldu. Saldırganlardan birinin üzerinde de kadına ait eşyalar bulundu ve olay mahallinde saldırı ile ilgili güvenlik kamera görüntülerine ulaşıldığı söylendi.

Editör: İsveç Gündemi