Zorlu bir geceyi geride bırakan Malmö şehrindeki gösterilerde polis tarafından gözlatına alınan 13 gencin serbest bırakıldığı duyuruldu.

Toplumu öfkelendiren ırkçı grup üyeleri polis tarafından gözaltına alınarak sınırdışı edilirken, akşam saatlerinde başlayan ve gece saat 03'e kadar devam eden protestoda polisin müdahalesi ile gerginlik yaşandı.

Gösteriyi provoke ettiği düşünülen 13 kişi polis tarafından gözaltına alınmıştı. Ancak yapılan soruşturma kapsamında kişilerin olaylarda polisi ya da çevreye zarar vermek gibi bir amaçları olmadığı tespit edilmesi üzerine serbest bırakıldılar.

İsveç'i karıştırmayı hedefleyen Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Stram Kurs lideri Rasmus Paludan'in amacına ulaşmaması için toplumun sağduyulu ve devletin sorumluluk alması yönünde uyarılar var.

Sık sık İslam karşıtı ve Müslümanları kışkırtmaya yönelik eylemleri ile kendine gümden yaratmaya çalışan Rasmus Paludan, İsveç'e girişi iki yıl yasaklandı.

İsveç'teki aşırı sağcılarla Müslümanları karşı karşıya getirmeye çalışan ırkçının hedefine ulaşmaması için tüm toplumun tepkilerini gösterirken, dikkatli olmakta fayda var. Son yıllarda Avrupa'da giderek artan İslamofobi'yi İsveç'te tırmandırmayı amaçlayan ciddi çalışmalar olduğu, ancak bu güne kadar başarılı olmadıkları biliniyor.

Editör: İsveç Gündemi