Toplamda 20 kişi hakkında yasal işlem başlatılırken, Kur'an-ı Kerim'in yakılmasıyla dini inanç özgürlüklerine karşı saldırı yaptığı tespit edilen 6 kişi hakkında suçun sabit olduğu, ancak olaylara tepki veren Müslümanların protesto için toplanmasını da fırsat bilerek, olayları farklı boyuta taşımaya çalışan provokatör oldukları düşünülen 14 kişi hakkında da işlem başlatıldı.

Malmö polis sözcüsü Calle Persson, eylemler sonrasında ortaya çıkan hasarın büyük olduğunu belirtterek, haklarında yasal işlem başlayan ve soruşturmanın devam ettiği kişilerin büyük cezalar ödemesini beklediklerini ifade etti.

Geçen hafta sonu, İsveç'in Malmö şehrinde ırkçı ve İslam dini düşmanlarının Müslümanları kışkırtma girişimleri sonucunda olaylar yaşanmıştı. Protestolar sırasında, Müslümanları kışkırtmak ve olayların meydana gelmesine ön ayak olan 14 provokatör tespit edildi.

Eylemcilerin arasına kaşıran provokatörlerin kışkırtması sonucunda meydana gelen olaylarda şehir yangın yerine dönmüştü.

İsveç polisi olaylarla ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve şuana kadar Kur'an-ı Kerim'i yakan grubun içindeki 6 kişi olmak üzere, gösteriler sırasında insanları kışkırtarak polis araçlarına ve çevreye zarar vermekte başrol oynayan 14 kişi hakkında soruşturmanın devam ettiğini belirtti.

Yaklaşık 300 kişinin toplandığı Amiralsgatan'da sakin başlayan gösteriye sonradan dahil olup, göstericileri kışkırtan kişilerin olduğu saptandı.

Olaylar sırasında bazı polislerde isabet eden taşlar nedeniyle yaralanmıştı.

Olaya dair soruşturma devam ediyor.

Editör: İsveç Gündemi