İsveç'te 50 fazla kişinin bir araya gelmesi yasak olan salgın sürecinde polisten izin alan kişilerin 50 kişi bir araya gelecek şekilde izin alıyor. Ancak binlerce kişi toplanıyor.

Şuanda alanda binden fazla insan olduğu belirtiliyor.

Ellerinde megafonlar ırkçı karşıtı konuşmalar yapılıyor.

Polis web sitesinde Malmö'deki gösteri hakkında güncelleme yaptı:

"Ribersborg sahilindeki genel toplantı 17.40'ta 50 katılımcıyı aştı. Organizatörlerle diyalog yoluyla, bu konuda bilgilendirildi ve organizatör katılımcıları yeri terk etmeye ikna etmeye çalıştı. Katılımcıların sayısı artmaya devam ederken, Polis Otoritesi genel toplantıyı 17.55'te feshetmeye karar verdi" denildi.

Organizatörler: "Bunun yanlış olduğunu biliyoruz, ama seslerimizi duyurmamız gerekiyor" diyor.

Göstericilerden birçoğu polisin ne yaptığını soruyor.

Polis, 17.55'te gösteriyi ertelemeye karar verdi, ancak buna rağmen insanlar alandan ayrılmıyor ve her geçen dakika gösterici sayısı hızla artıyor.

Polis Şefi Anders Thornberg bugün daha önce İsveç çevresindeki protestolar vesilesiyle şunları söyledi.

"Birçoğunun bu konuda büyük bir bağlılık hissettiğini biliyoruz. İsveç polisi için tüm insanların eşit değerlerini savunduğu açıktır. Etkin bir eşit muamele çabamız var ve kamuoyu ile yaptığımız toplantılarda yıllardır özel taktiklerle çalışıyoruz. Çalışmalarımız iletişim ve diyaloga dayanır. Fiziksel önlemleri kullanmak nihai önlemdir" dedi.

33 yaşındaki Sophia Morgan protestoculardan biri: "Amerika Birleşik Devletleri'ndeki siyah erkek ve kız kardeşlerimle dayanışma göstermek için buradayım" dedi.

Malmö'deki göstericilerin Stockholm aksine sosyal mesafeye daha çok dikkat ettiği gözleniyor.

Kentte gösteriye katılım giderek artıyor. Önümüzkide saatlerde gelişmeler tekrar paylaşılacak.

Editör: İsveç Gündemi