İsveç'in birçok şehrinde son yıllarda giderek artan fuhuş ticareti endişe vercili boyutlara ulaştı.
Özellikle İsveç'in Malmö şehrinde son dönemlerde artan fuhuş ticareti ile ilgili bir rapor hazırlayan bölge polisi, Malmö şehrinde fuhuşun atmasının nedenlerini araştırıyor.

Edinilen bilgilere göre, hızla artan fuhuş ticaretine karşı alınabilecek önlemler konusunda kesin bir çözüm bulunmadığına dikkat çekiliyor.

Sokakta seks ticareti!
Malmö'de sokakta umarsızca fuhuş ticareti yapılmasına endişeyle bakan İsveç polisi, cinsel yollarla olası bulaşıcı hastalıklarında ortaya çıkmasından endişe ediyor.

Roman kadınlar para karşılığında fuhuş yapıyor!
Polisin yaptığı çalışmada bugüne kadar Malmö'de sokakta açıktan fuhuş yapan 16 Roman kadının yakalanarak sorgulandığı belirtildi. Ancak yasal olarak caydırıcı bir engel olmaması nedeni ile polisin kişiler hakkında çözücü bir yaptırım uygulaması mümkün olmadığı da belirtildi.

Taksi şoföründen, doktorlara kadar birçok kişi var!
İsveç'te para karşılığı seks yapmanın yasak olmadı nedeni ile polis bir operasyon gerçekleştirdi. Fuhuş yapan kadınlarla para karşılığı beraber olmak isteyen 15 kişiyi sorgulayan emniyet yetkilileri karşılaştıkları durum karşısında şaşkına döndü.

Taksicide var, doktorda var...
Fuhuş yapan kadınların müşteri portföyünde birçok önemli görevde bulunan erkek bulunuyor. Şimdiye kadar toplamda 45 kişiyi gözaltına alan polis, kişilerin statülerini belirledi. En çok taksici ve doktorlar para karşılığı kadınlarla birlikte olduğu belirlendi.

Özellikle Malmö'de önceki yıllara göre yüzde 200 artan fuhuş ile ilgili polis çalışmarına devam ederken, öte yandan caydırıcılık açısından nasıl bir zemin hazırlanacağı merak konusu.
Editör: İsveç Gündemi