Farklı zamanlarda yanlış park nedeniyle sinirlenerek iki kadını döven zanlı hakkında bölge mahkemesi hapis cezası verdi.

Geçen yıl Mayıs ve Kasım aylarında Malmö'de iki benzer olay yaşandı. Her iki olayda da 50'li yaşlarındaki bir adam, kadınların arabalarını yanlış park ettiği gerekçesiyle saldırıda bulundu.

Soruşturma kapsamında bölge mahkemesi, zanlının yanında köpeğiyle, bir olayda yanlış araç parkı bahanesiyle bir kadın ve yanındaki arkadaşına, saldırarak, yanı sıra onların ve arabanın fotoğraflarını çekip, yabancı düşmanı olduğunu ifade ederek şiddet eyleminde bulundu. 

Edinilen bilgilere göre, sözlü hakaretten sonra kadınlar mekandan ayrılmak üzereyken zanlı, kadınlardan birinin yüzüne köpek tasmasıyla vurmuş ve kadının burnu kanamış.

İkinci olayda, aynı adamın hoşlanmadığı iki kadını daha aynı yere araç park ettiği sırada zanlı araçlarını taşladı. Kadınlardan birinin zanlıya ne oluyor demek için araçtan indiği sırada kadının yüzüne yumruk atarak darp etmeye başladı.

Mahkemeye taşınan olaylarla ilgili iddiaları kabul etmeyen zanlı, aracı park etmemeleri için uyardığını ancak fiziki saldırıda bulunmadığını söylese de mahkeme elde ettikleri delillerle, zanlıyı her iki olaydan da mahkum etti. 

Üç ay hapis cezası verilen zanlı, denetimli serbestlik kapsamında para cezası ödemek zorunda kalacağı söylendi.

Editör: İsveç Gündemi