Malmö'de gece yarısı üç ayrı silahlı saldırı gerçeleşti.

Edinilen bilgilere göre Malmö şehrinde gece saatlerinde üç ayrı saldırının meydana gelmesi bölge polisine de hareketli ve zor bir gece yaşattı. 

İlk saldırının hedefinde sığınmacılar vardı


Görgü tanıklarının ifadelerine göre, henüz sebebi bilinmeyen bir şekilde 4 sığınmacıyla bazı kişiler arasında tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışma silahlı saldırıya dönüştü. Bu olayda sığınmacılardan iki kişinin yaralandığı belirtildi.

Gece saat bir sıralarında ise taksiye binen bir yolcu tarafından gerçekleşti. İddialara göre taksiye binen yolcu bir süre yolculuk ettikten sonra müşteri taksiciye biraz beklemesini isteyerek araçtan indi. Daha sonra geçikince taksici yolcunun girdiği evin ziline bastı bunun üzerine çıkan tartışma arbedeye dönüştü. Öfkelenen müşteri eve geri girip silahını çekti. Bu sırada kaçmaya çalışan taksicinin aracına kurşunların isabet ettiği belirtildi.

Birkaç saat sonra başka bir noktada bir apartman dairesinde bir kişi silahla vurulmuş şekilde yaralı olarak bulundu. Malmö polisi kısa aralıklarla yaşanan bu olaylar sonrasında hangi olaya koşcağını şaşırdı.

Şans eseri olaylarda ölen omlazken, yaralıların hastanelerde tedavi edilmek üzere kontrol altına alındığı belirtildi.

Bunun yanı sıra üç olayın birbiri ile bağlantı başta olmak üzere, kim ya da kimlerin bu olayları neden gerçekleştirdiği ile ilgili kapsamlı çalışmalar yürütürüldüğü bildirildi.

Bazı gözaltıların da bulunduğu ancak polisin soruşturmanın güvenliği açısından fazla bilgi vermediği belirtildi.
Editör: İsveç Gündemi