Marua Ajouz, 2002 yılında Malmö'de kayboldu ve birkaç yıl sonra vücudunun parçaları bulundu.

Yirmi yıl sonra, aynı zanlı ikinci kez cinayetle ilgili yakalandı ve bu defa olayın çözüme kavuşması ümit ediliyor.

Savcı Tomas Olvmyr, 20-21 Aralık 2002 tarihlerinde Malmö'de 18 yaşındaki bir kadının öldürülmesi şüphesiyle yakalanan zanlının cinayet soruşturması kapsamında tutuklandığını doğrulayabilirim dedi.

18 yaşındaki Marua Ajouz cinayeti hala çözülemedi.

2002 Noel'inde ortadan kayboldu ve on ay sonra kafası, Malmö'nün dışındaki Torup'ta bir ormanlık alanda mantar toplayıcılar tarafından bulundu.

Birkaç yıl sonra, 2017'de alanda şüpheler üzerine yapılan kazıda genç kızın geri kalan vücut parçaları gömüldüğü yerden çıkarıldı.

20 yıllık cinayet sırrı hala tam aydınlığa kavuşmasa da eski erkek arkadaşının tutuklandığı duyuruldu.

"20-21 Aralık 2002 tarihlerinde Malmö'de 18 yaşındaki bir kadının öldürülmesi şüphesiyle bir kişinin tutuklandığını doğrulayabilirim. Tutuklama ile ilgili polisin bu olay üzerinde sürekli çalışıyor olması sonucu ortaya çıkan şüphelerdir" yorumu yapan Savcı Thomas Olvmyr, yeni kanıtların ortaya çıktığını, hem sözlü hem de bu tür kanıtlara karşı şahsın sorgulanması gerektiğini söyledi.

Haberi ilk aktaran Sydsvenskan, tutuklanan kişinin Ajouz'un eski erkek arkadaşı olduğunu yazdı.

Tanık ifadeleri

Thomas Olvmyr, olaya dair elde edilen kanıtlarla ilgili yorum yapmak istemezken,  zanlının aleyhinde yargılanması gereken sözlü kanıtlar ve diğer türden kanıtlardır ifadeleri kullandı. Şüpheli ile görüşeceğiz, sonra hafta bitmeden tutuklanıp tutuklanmayacağına karar vereceğim dedi.

Thomas Olvmyr, kişinin daha önce soruşturmada yer aldığını doğruladı.

Karin Bogyo, polisin Malmö'deki "Soğuk Vaka Grubu"'ndaki soruşturmayı yönetiyor. Zanlının yakalanmasını gerektiren ve savcılıkça sorgulanması açısından elde edilen deliller hakkında bilgi vermedi.

"Bir yıl önce davaya başladık, üzerinde yoğun bir şekilde çalıştık ve zanlının tutuklandığı bugüne kadar kapsamlı çalışmalar yaptık" diyen Karin Bogyo, yeni tanık bilgileri ve soruşturmayı ilerletebileceğini düşündüğümüz başka bilgiler var dedi.

Yakalama teknik kanıtlara dayalı değil

Tutuklanmaya yol açan şeyin belirli bir delil parçasıyla ilgili olmadığını söyleyen Karin Bogyo, teknik kanıttan ziyade temel olan ikincil kanıtlara işaret etti.

Cinayetin çözümü noktasında önemli bir ivme yakalandığı belirtilmesine rağmen, teknik açıdan şüphelinin yargılanmasına yeterli delil olup olmadığı hususu belirsizliğini koruyor.

Editör: İsveç Gündemi