Fırtınanın vurduğu birçok bölgede büyük aksaklıklar yaşanırken, Malmö'nün merkezindeki Västra Hamnen'de devam eden bir inşaat alanında rüzgar vinci devirdi. Cumartesi gecesi Skåne bölgesinde güçlük yaşatan fırtına nedeniyle ICA Maxi'nin otoparkında da kısmi çökme meydana geldi.

Cumartesi gece Malmö'deki Västra Hamnen'de yüksek su seviyesi, kuvvetli rüzgar ve deniz fenerini döven dalgalar farklı görüntülere sahne oldu.

Vatandaşların paylaştığı bazı görünlerde ağaçların ve yol kenarındaki tabelaların devrildiği gözlenirken, fırtınanın etkili olduğu bazı bölgelerde elektrik kesintileri meydana geldi.

Malik fırtınası İsveç'te etkisini sürdürüyor. Pazar günü, SMHI bir dizi turuncu ve sarı uyarı yayınladı.

Ülkenin çeşitli yerlerinde yaklaşık 25.000 hane fırtınanın olumsuz etkilemesi üzerine hala elektrik verilemiyor.

Edinilen bilgilere göre, ülke genelinde fırtınanın yarattığı tahribat sonucunda 40 bin hanede elektrik kesintileri meydana geldi.

Elektrik kesintilerinden sonra Eon, bir basın açıklaması yayınlayarak elektrik kesintilerin önüne geçmek için daha olumlu hava koşulları beklediklerini söyledi.

"Ekiplerin güvenliği göz önünde bulundurularak en kısa sürede arıza giderme işlemine devam edilecek. Şu anda, hava tahminleri ilk onarımların en erken öğlen başlayabileceğini gösteriyor." diyen Eon'un güneydeki bölge müdürü Peter Hjalmar, hasarın boyutu göz önüne alındığında, bazı müşterilerin akşam ve gece elektriksiz kalabileceği konusunda uyarmak istiyorum ifadeleri kullandı.

Eon, Vattenfall, Ellevio ve Gotland'ın enerjisindeki kesintilerden hangi bölgelerin etkilendiği hakkında daha fazla bilgiyi internet sitelerinden alabilirsiniz.

Editör: İsveç Gündemi