Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström'ün, "Macaristan'ın da aralarında bulunduğu bazı ülkeler jiletli tel örgüsü alırken biz battaniye temin ediyorduk" şeklindeki açıklamalarına tepki gösterdi.

Szijjarto, Macar Haber Ajansına (MTI) yaptığı açıklamada, Wallström'ün açıklamalarına tepki göstererek, hükümetin, Macarların güvenliğini ön planda tuttuğunu savundu.
İsveç Dışişleri bakanının, iki ülke arasındaki bakış açısının farklı olduğu yönündeki açıklamasına da değinen Szijjarto, "Macar hükümeti İsveç Başbakanı ya da Dışişleri Bakanının beklentisini yerine getirmeye çalışmıyor. Macar hükümeti için güvenli olmayan ülkelerden yasa dışı bir şekilde Macaristan'a ulaşmaya çalışanların değil, Macarların güvenliği daha önemli." ifadelerini kullandı.

İsveç Dışişleri Bakanı Wallström, Macaristan Ulusal Meclisi'nin kabul ettiği sığınmacılarla ilgili yasanın kanun dışı ve insani olmadığını belirterek, "Macaristan'ın da arasında bulunduğu bazı ülkeler jiletli tel örgüsü alırken biz battaniye temin ediyorduk. Söz konusu ülkeler güvenliği ön plana çıkarıyorlar ama Avrupa'ya gelen mültecilerin büyük çoğunluğu savaştan kaçıyor." ifadelerini kullanmıştı.
Editör: İsveç Gündemi