Finlandiya’nın üyeliğinin ardından hala NATO kapısında bekleyen İsveç, Macaristan’a öfkeli.

Rusya  ile yakın ilişkiler ve İsveç'in NATO üyeliği konusundaki tavrı nedeni ile Macaristan sık sık Batı'nın eleştiri oklarının hedefi oluyor.

MACARİSTAN'A ÖFKE

Politico dergisinde yer alan bir analizde “Macaristan'ın İsveç'in NATO üyeliğini engellemesi Batılı yetkilileri şaşırtıyor ve sinirlendiriyor.” ifadelerine yer verildi.

"TÜRKİYE'NİN PEŞİNDEN GİDİYOR"

“Macaristan Nato müttefiklerini hayal kırıklığına uğratıyor” başlığı ile verilen analizde Macaristan Cumhurbaşkanı Orban’ın Erdoğan kadar ciddiye alınmadığı ve Macaristan’ın İsveç’in NATO’ya katılımını onaylama konusunda Türkiye’nin peşinden gittiği belirtildi:

“Aylarca süren gecikmelerden sonra, Macar milletvekilleri Finlandiya'nın NATO üyeliğini Türkiye'den hemen önce onayladılar . Ancak ülke, İsveç ile ilgili bir kararı erteleyen Türkiye'ye katılmaya devam ediyor.”

"ORBAN, ERDOĞAN KADAR CİDDİYE ALINMIYOR"

“Ancak perde arkasında yetkililer ve uzmanlar, Budapeşte'nin hamlesinin iç siyasi hesapların ötesinde Ankara ve Moskova ile olan bağlarına dayandığını söylüyor. “

“Batılı müttefikler, Macaristan Başbakanı Viktor Orbán'ı Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan çok daha az ciddiye aldıklarını söylüyorlar. Müttefikler, Macaristan'ın sürekli değişen söylemini anlamakta zorlanıyorlar.”

TÜRKİYE'Yİ DOST VE ROL MODEL OLARAK GÖRÜYOR

Haberde ayrıca Macaristan’ın Türkiye’yi  bir dost ve rol model olarak gördüğü belirtildi.

Editör: İsveç Gündemi