Güvenlik önlemlerinin artırılması için çalışmalar yapan İsveç hükümeti güvenlik birimlerine daha fazla bütçe ayırmayı planlıyor.

Dün Göteborg havalimanı bomba ihbarı üzerine harekete geçen İsveç emniyet birimleri, İsveç'te terör saldırılarına yönelik faaliyetleri engellemek için büyük bir mücadele veriyor.

İsveç Başbakanı Stefan Löfven yaptığı basın açıklamasında Avrupa'yı hedef alan terör eylemlerinin artmasına karşın bir takım tedbirler aldıklarının altını çizerek, "İsveç teröristler için güvenli bir sığınak olmayacak" yorumunda bulundu.

Yapılacak olan yeni yasal düzenleme ile birlikte İsveç'te terör suçlarına bulaşmış ve terör örgütlerine kaynak sağlayan kişi ve kurumları sıkı takibe alarak suçların ispat edilmesi halinde her türlü ağır cezanın öngörüleceği bir çalışma geliyor.

Terör bağlantısı olanlara direk sınır dışı...

İsveç'in yeni terör eylem planında teröre bulaşmış ve terör eylemleri içinde ya da girişiminde bulunanlar derhal sınır dışı edilecek. İsveç'in çok yönlü terörle mücadele verdiğini berliten Löfven, İsveç'te ve Avrupa'da toplumu kaosa ve ümitsizliğe sürekleyecek terör eylemlerine izin vermeyeceklerini ifade etti.
Editör: İsveç Gündemi