Cesetin bulunmasından hemen sonra Litvanyalı iki kardeşi katil ilan eden ve günlerce algı operasyonu yapan İsveç polisiyle medyası suçu kardeşlere yıkamadı.

Günlerce süren sorgulamalar sonrasında kardeşler delil yetersizliğinden serbest bırakıldı. Aradan bir aydan fazla bir süre geçmesinin ardından, kardeşlerin şüpheli olarak gözaltına alınıp suçlu ilan edilmesinin altında yatan tek sebep olarak Källby'de bulunan bir bakkalcının kardeşlerden birinin kendisinden alışveriş yapması ve kardeşlerin Lisa'nın çalıştığı kafeden pizza almış olması olduğu ortaya çıktı.

Şimdi olayla ilgili polise yöneltilen sorular karşısında cevapsız kalan isveç polisi olayı araştırmaya devam ettiklerini söylüyor. Ancak anlaşılan o ki İsveç'te emniyet ile ilgili yapılan bir araştırmaya göre İsveç'te işlenen suçların sadece yüzde 10 oranında sonuca varıldığı belirtilirken, bu bağlamda bu olayınca faili meçhul kalması büyük bir olasılık olarak kabul ediliyor.

Bölge insanlarının Lisa olayından sonra ciddi bir şekilde tedirgin olduğu ve ailelerin çocuklarını yalnız bir yere göndermeye çekindikleri söyleniyor.
Editör: İsveç Gündemi