Dün yargı karşısına çıkan ve birinci dereceden cinayet zanlıları olarak gözaltında bulunan 2 kardeş ile bir kadın hakkında soruşturmayı yürüten savcı, polis ile mahkeme heyetinin söylemleri arasında büyük çelişki bulunuyor.
Cinayet soruştuması savcısı vekili Lars-Göran Wennerholm dün olayla ilgili yaptığı açıklamada zanlıların suçluluklarının tartışmaya gerek kalmayacak kadar önemli delilleri olduğunu belirtmişti. Ancak bölge mahkemesi hakimi Björn Danielsson kişilerin sadece şüpheli olduğu henüz netleşen birşey olmadığını, bu tür süreçlerde birilerini direk işaret ederek spekülasyon yaratmanın doğru olmadığını vurgulayarak adeta baş savcının vekilini yalanladı.

Şimdi merak edilen ise cinayet davasının nasıl ve ne zaman çözüleceği. Polis ve savcılık delilleri toplamaya çalışırken görülen o ki mahkeme heyeti toplanan delilleri yeterli bulmuyor.

Olayla ilgili kapsamlı soruşturma devam ederken, mahkemeden birde uyarı geldi. Bir hafta içinde olabildiğince delil toplanması gerekiyor. Aksi halde gözaltında olan 3 kişinin cinayetle ilişkili olduklarını gösterecek kesin deliller olmazsa 5 iş günü içinde serbest kalabileceklerini işaret etti.
Editör: İsveç Gündemi