Otomatik silahlarla kurşunların hedefi olan şahsın aracında uğradığı saldırıda hayatını kaybetti. Elde edilen bazı görüntülere göre, saldırganların karşıdan ve aracın yan tarafından ateş açtığı ve otomatik silahlarla onlarca el ateş edildiği görülüyor.

İki hafta içinde Rinkeby, Tensta, Hallunda olmak üzere, ölümcül saldırılardan biri de Lidingö'de yaşandı.

Olayı soruşturan polis, gizlilik nedeniyle bilgi veremeyeceğini belirtirken, bazı kaynaklara göre, saldırganlar otomatik silahlarla ateş etti.

Bölge polisi Per Fahlström, gelen ihbar üzerine olay yerine gittiklerinde saldırıya uğrayan kişiyi hayatını kaybetmiş halde bulduklarını söyledi.

Gün boyunca Stockholm giriş ve çıkışlarındaki bazı noktalarda polis kontroller gerçekleştirdi. Ancak şuana kadar resmi olarak olaya ilerleme konusunda net bir açıklama yapılmadı.

En son elde edilen bilgilere göre, saldırganların kullandığı araç gümüş renkli Mazda marka bir otomobil olduğunu gösteriyor. 

Saldırıda kullanıldığı düşünülen araç Lidingö'nün orta kesimindeki Odenvägen'deki bir park alanında bulundu. Araçta teknik incelemeler yapılırken, Stockholm polisi basın sözcüsü Åsa Wallentin, araçla ilgili adli delil ve teknik incelemelerin devam ettiğini söyledi.

Son dönemlerde yaşanan onlarca şiddet, saldırı, yaralama ve cinayet olaylarının hepsine çete bağlantılı şeklinde açıklamalar yapan İsveç polisi, bu olaya dair henüz bir açıklamada bulunmadı.

Olayın arkasında ne olduğu bilinmezken, faillerin kimliği hakkında da net bir bilgi bulunmuyor.

Polis olayın aydınlatılması için kapsamlı bir soruşturmanın devam ettiğini belirtirken, asıl merak edilen konu olayın çözülüp çözülmeyeceği.

Editör: İsveç Gündemi