Rusya Dışişleri Bakanı  Sergey Lavrov,  İsveç Başbakanı  Stefan Löfven'in "dış güçlerin gelecek yıl yapılacak  İsveç seçimlerini etkilemeye çalıştığı" iddialarını "çocukça" diye nitelendirdi.
İsveç Başbakanı Ocak ayında düzenlenen bir toplantıda yaptığı konuşmada, "yabancı bir gücün" sahte resmi mektuplar yolladığı, hükümet üyeleri adına sahta  Twitter hesapları açıldığını belirterek,  İsveç seçim güvenliğini etkileme kampanyaları yürütüldüğünü iddia etmişti.

Stefan Löfven konuşmasında, ağırlıklı olarak  Rusya'yı suçlayarak gelecekte  İsveç seçimleri güvenliğinin garantisi olmadığı endişelerini dile getirmişti.

Rusya Dışişleri Bakanı  Sergey Lavrov, Amerikan National Interest gazetesinin yayınladığı röportajında ABD,  Almanya,  Fransa yada  İngiltere seçimlerine  Rusya'nın karışma iddialarını "tümüyle temelsiz suçlamalar" olarak değerlendirip  İsveç Başbakanı'nın iddialarına da yanıt verdi.

Lavrov röportajında "Bu arada dün  İsveç Başbakanı'nın da  Rusya'nın  İsveç seçimlerine yüzde 100 karışacağı endişelerini okudum. Samimi olarak söylemek gerekirse bu çocukça bir şey. ya masaya delilleri koyarsınız yada sizi mahçup duruma düşüren açıklamalardan kaçınırsınız" dedi.
Editör: İsveç Gündemi