Kyk burs sorgulama artık sadece birkaç  dakika içinde yapılabilmektedir. Öncelikle kyk nedir ve ne yapar onu anlatalım..

Kredi ve yurtlar kurumu üniversite okuyan öğrencilere burs ve yurt imkanı sağlamaktadır. Öğrenciler yurttan ve burslardan faydalanmak istedikleri zaman başvuruda bulunur ve eğer başvuru kabul edilirse bunlardan faydalanma hakkına sahip olurlar. Kyk iki çeşit burs vermektedir. Biri başbakanlık bursu olarak da adlandırılan geri ödemesi olmayan burs, diğeri de öğrenim kredisi diye tabir edilen ve geri ödemesi bulunan burs olmak üzere iki burs verir.

Öğrenim kredisi almak isteyen öğrenciler için herhangi koşul bulunmaz. Ancak öğrenci öğrenim kredisi alırsa, geri ödemesiz burstan faydalanamaz veya şöyle de diyebiliriz; başka herhangi bir bu ve benzeri burstan faydalanamaz. Burs ve yurt başvuruları internetten de yapılmaktadır. İnternete girip,  Kyk sorgulama yazdıktan sonra sayfaya girmeniz için sizden kişisel bir takım bilgiler istenir. Aynı şekilde başvuruda bulunmak istediğinizde de bazı bilgilerinizi isterler. Bu bilgileri tam ve eksiksiz girmelisiniz. Aksi halde başvurunuz daha kabul edilmeden iptal edilir. Bursunuzu, öğrenim kredinizi ve öğrenim kredinize  ait borcu yine internetten rahatlıkla takip edebilirsiniz.

Editör: İsveç Gündemi