19 yaşındaki şüpheli katil, sorgulamada, tartışmanın İsmail ile arkadaşlarının kendisine bakmasıyla başladığını söyledi.

İfadeleri basına sızan 19 yaşındaki katil zanlısı "Düşünmeden hızla dönüp bıçakladım" dedi.

1 Temmuz tarihinde saat 20.30'da İsmail ve arkadaşları Kungsträdgården'de dolaşırken, 19 yaşındaki bir kişi ile niye baktın tartışması üzerine saldırıya uğradı. Üç kişiye bıçakla saldıran katil zanlısı İsmail'i öldürdü ve diğer iki arkadaşını yaraladı.

Hayatını kaybeden İsmail'in arkadaşları daha önce akşam saatlerinde parkta takıldıklarını ve sebepsiz yere saldırıya uğradıklarını söylemişlerdi.

Şüpheli, sorgusunda, tartışmanın kaynağının, içlerinden birinin kendisine "şaşkınlıkla bakmış" olması ile başladığını söylüyor.

Kendine bakan kişinin tehditkar baktığını belirten saldırgan, yanından geçerken bana baktı dediği öğrenildi.

Parktaki kişilerle karşılaştığında, bir buçuk şişe şarap içtiğini ileri süren zanlı, "Bana anlamlı baktı. Sonra geri döndüm. Tam birbirimizin yanından geçerken birbirimize döndük. "Neye bakıyorsun?" Dedi. "Seni izliyorum orospu" dedim. Sonra onlara "Bıçağım var ve bir şey yaparsan kullanacağım, devam et" dedim.

Zanlının ifadesine göre, İsmail ve arkadaşları kendisine saldırarak sırt çantasını almak istedi, bunun üzerine karşı koydu ve kafasına darbe aldı. Daha sonra kaçtığını ve kovalanıp darp edildiğini söyleyen zanlı, sonrasında bıçağını çıkarıp İsmail ile diğer iki arkadaşını bıçakladı.

"Düşünmeden hızla dönüp bıçakladım. Yani sadece bir tepki olarak. Hızlı bir tepki çünkü elimde vardı" diyen zanlı kendisinin üç kişiye karşı başka türlü koyamayacağını ve şahısların kendisine kemerle vurduğunu belirtti.

Kendini savunma iddiası

İsmail vücudunun üst kısmından üç kez bıçaklandı. Şüpheli nefsi müdafaa olduğuna inanıyor.

"Daha önce hiç kimseye saldırmadım, bıçaklamadım bu yüzden birini bıçaklamanın nasıl bir his olduğunu gerçekten bilmiyorum, ama sadece kan gördüğümü ve onun bir nevi bağırdığını hatırlıyorum" dedi.

Zanlı tehdit altında yaşadığı için bıçak taşıdığını söylüyor.

Savunmasında "Bazı günler kendimi korumak için bıçakla dolaşıyorum. Elbette başkalarına zarar vermek için değil, beni ve ailemi korumak için" diyen katil zanlısı, bu olayda kimseyi öldürme niyeti olmadığını söyledi.

19 yaşındaki katil zanlısı, cinayet, iki kez cinayete teşebbüs, saldırı ve yasadışı tehditlerle suçlanıyor.

Editör: İsveç Gündemi