İsveç'te ki Müslümanlara son günlerdeki cami saldırılarından dolayı destek ziyareti gerçekleştiren AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Metin Külünk, ilk olarak Stockholm'de bulunan ve geçen sene kapısına gamalı haç çizilerek saldırıya uğrayan Söder Camisine bir ziyarette bulundu. Ziyaret esnasında Külünk'e, Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD)İsveç Başkanı Özer Eken ve yönetim kurulu üyeleri eşlik etti. 
Ziyarette, Söder Cami Yönetim Kurulu Başkanı Omar Mustafa ile bir  araya gelen Külünk, kendilerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbaşan Ahmet Davutoğlu'nun selamını getirdiğini ve saldırılardan dolayı deri üzüntü duyduklarını belirtti. 
Ziyaretten dolayı çok memnun olduklarını dile getiren Söder Cami Başkanı Omar Mustafa, bu zamana kadar yapılan saldırılardan dolayı hiç bir Müslüman ülkesinden kendilerini en ufak ''bir geçmiş olsun'' veya destek görmediklerini ve bu konuda Türkiye'nin duyarlılığı kendilerini ziyadesiyle memnun ettiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kendi Cumhurbaşkanları gibi gördüklerini  belirten Mustafa,
Külünk'e ziyaretleri için ayrıca teşekkür etti. 

Fittja Ulu Camisine ziyaret

AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Metin  Külünk ve yanında ki heyet daha sonra Diyanete bağlı Fittja Ulu Camisine geçerek, burada ki cemaate , Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını getirdiğini ileterek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Cemaatle bir süre sohbet eden Külünk, yükselen bu ırkçılık dalgasının Avrupa demokrasisini tehdit ettiğini, demokrasinin beşiği olduğunu iddia eden Avrupa'nın son 60 yılın en ağır travmasıyla karşı karşıya olduğunu söyledi. 
İsveç'te ve Avrupa'da yaşayan   Türk vatandaşlarının yükselen ırkçılık dalgası karşısında yalnız olmadıklarını hissetmelerini, demokrasiye ve bu ülkenin huzuruna sahip çıkmalarını son derece önemsediklerini ifade etti.

Külünk, şöyle devam etti:  "Yükselen bu dalga (ırkçılık) Almanya'nın, Fransa'nın demokrasisini tehdit ediyor. Sizler bu ülkelere yardımcı olmak istiyorsanız, çocuklarınız siyasete yönlendirdin. Bir Mehmet Kaplan olmasın, siyasetçilerimiz ve  bakanlarımız İsveç parlamentosunda çoğalsın. Sizin birinci yatırım yapacağınız ülke burası. Bütün yatırımlarınızı buralara yapın. Zaten Türkiye sizin arkanızda, önemli olan buralarda kalıcı olduğumuzu düşünerek, bu ülkenin her alanında söz sahibi olun'' şeklinde konuştu.

Daha sonra yanında ki  heyetle birlikte Sosyal İşler ve Din Hizmetleri Müşaviri Fatih Mehmet Karaca'yı ziyaret eden AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Metin  Külünk, Karaca'dan son olaylar hakkında bilgi aldı. Avrupa Türk Demokratlar Birliği(UETD) İsveç'le de kısa bir toplantı yapan Külünk, özellikle Almanya olmak üzere son Avrupa'da artan ırkçı saldırlar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

İsveçlilerin Kalp Bahçesine çevirdiği Uppsala Camisine ziyaret

AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Metin  Külünk ve beraberinde ki heyet, geçen hafta Uppsala'da yanıcı madde atılmak suretiyle kundaklanmaya çalışan Uppsala camisine de bir ziyaret gerçekleştirdi. İsveçlilerin kapıya bıraktığı kalp yazılmış mesajları da inceleyen Külünk, burada ki cami cemaatine de geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
ATİLA ALTUNTAŞ/İSVEÇ GÜNDEMİ












Editör: İsveç Gündemi