10 yıldır Doçent olarak görev yaptığı Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde Profesörlüğe atanan Faruk Uğuz, 1977 yılında Konya'nın Kulu ilçesinde doğdu.

İlköğretimini Kulu 60. Yıl İlköğretim Okulu'nda, ortaöğretimini Konya Gazi Lisesi'nde tamamladı. 2000 yılında Isparta Süleyman Demirel üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Aynı yıl başladığı Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilimdalı'ndan 2005 yılında uzmanlığını aldı. 2006 yılında aynı anabilimdalına yardımcı doçent olarak atandı. 2011 yılında doçentlik ünvanını aldı. Mayıs 2016'da ise 10 yıldır öğretim üyesi olarak görev yaptığı Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi (daha önceleri Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak isimlendirilen) Psikiyatri Anabilimdalı'nda profesör kadrosuna atandı.

Akademik hayatı boyunca çoğu alanında hatırı sayılır dergilerde olmak üzere 80 kadar yabancı dilde ve uluslararası nitelikte makalesi yayımlanmış ve çalışmaları uluslararası 400 kadar yayında kaynak olarak gösterilmiştir. Ulusal kuruluşlardan verilen 2 adet ödüle sahiptir. Psikiyatrik çalışmalarında esas ilgi alanı olan 'gebelik ve doğum sonrası dönemde psikiyatrik bozukluklar' konusunda ulusal düzeyde bir çok kurs ve paneller vermiştir. Ayrıca bu alanda A.B.D'de Nova Science Publishers tarafından 2016 yılı Mart ayında yabancı dilde yayımlanan 'Psychiatric Disorders During The Postpartum Period In Light of Current Advances' isimli kitaba editörlük yapmıştır. Bu kitap, alanında uluslararasında yayımlanmış az sayıdaki kitaptan birisi olmanın yanında psikiyatri alanında ülkemiz bilim adamlarının yurt dışında basılan ilk kitabı olma özelliğini de taşımaktadır. Halen evli olup biri kız, diğerleri erkek olmak üzere 3 çocuk babasıdır.

Hemşerimiz Faruk Uğuz’a yeni görevinde başarılar diliyoruz.

KULUNUN SESİ GAZETESİ
Editör: İsveç Gündemi