Vellinge belediyesinde eğitim müdür yardımcısı Stefanie Sennevall, bugün son derece trajik bir kaza yaşandığını söyledi.

Saat 13.30'da Skanör'de boğulma olayıyla ilgili ihbar yapıldı.

İhbardan yaklaşık iki saat sonra Tångvallaskolan öğrencilerinden birinin çok trajik bir şekilde öldüğünü duyurdu.

Vellinge belediyesinde eğitim müdürü yardımcısı Stefanie Sennevall: "Bugün Tångvallaskolan'da çok trajik bir kaza oldu ve bir çocuk öldü" diyerek, ailenin acısını paylaştıklarını bildiren bir açıklama yaptı.

Yaşanan trajik olaydan sonra okulda öğrenci ve velilerin yaşanan olayda birbirine destek olmaları için bir yer ayarlandığı söylendi.

Polis boğulan çocuğun, 15 yaşından küçük bir erkek olduğunu söyledi. Polis önce boğulmanın yüzme dersi sırasında yaşandığını, ancak daha sonra bunu düzelterek, arkadaşlarıyla yüzerken boğuldu dedi.

Tångvallaskolan, soruları olan ve destek isteyen öğrenciler ve veliler için bu akşam saat sekize kadar yemek odasını açık tutacak. Vellinge Belediyesi, öğrencileri, velileri ve personeli rahatlatmak için kriz desteğini başlattı.

Yarın okulda bir anma töreni yapılacak.

Şu anda belediyenin odak noktamız okuldaki öğrenciler ve velilerle ilgilenmek olduğu belirtildi. Sennevall yaptığı açıklamada, herkesten Tångvallaskolan'ın öğrencilerini ve çalışanlarını etkileyen ailenin kederine ve travmasına saygı göstermesini istiyoruz denildi.

Boğulma olayı iyice araştırılacak

Polis, yönetmeliğe göre yüzme dersleri sırasında boğulma olayının işyeri kazası olarak soruşturulduğunu yazıyor.

"Bu soruşturma çerçevesinde Polis, çocuğun ölümünden herhangi birinin sorumlu olup olmadığını araştırıyor. Somut bir suç şüphesi yoktur ve hiç kimseye suç şüphesi bildirilmemiştir" diyen polis, olayların gidişatının derinlemesine araştırılacağını vurguladı.

Çocuğun yakınlarına haber verildi.

Editör: İsveç Gündemi