Edinilen bilgilere göre, muhtemelen Botkyrka'daki 12 yaşındaki kızın öldürüldüğü olayda kullanılan araç olduğu düşünülüyor.

Stockholm Polisi'nden Jari Kalliorinne, o araba olup olmadığını araştıracağız, ancak şuanda herhangi bir şekilde bağlantı kuralabilmiş değil ifadeleri kullanıldı.

Hafta sonundan beri polis, 12 yaşındaki bir kızın öldüğü olayda kullanılan aracın fotoğrafını paylaşarak vatandaşlardan yardım istiyor. Polisin paylaştığı araç audi marka beyaz bir otomobil ve dün gece Sollentuna'da ateşe verilmiş halde bulunan araçta beyaz bir audi olmasıyla tüm gözler teknik incelemeler sonucunda çıkacak rapora çevirildi.

Polis gece Stockholm'ün kuzeyindeki Sollentuna'da çakıllı bir yolda yanmış halde beyaz bir Audi buldu. Aracın yarısının yandığı görüntülenen otomobil adli teknisyenler tarafından inceleniyor.

Henüz aracın cinayetle net olarak bağlantısı kurulmamış olsada, aracın cinayette kulanılan audi olduğuna kesin gözüyle bakılıyor.

Polis aracın nasıl ve kimler tarafından ateşe verildiğini de araştırırken bu konuda da bölgedeki insanlarla görüşmeler yaparak görgü tanıklarından bilgi toplamaya çalıştığı öğrenildi.

Araç üzerinde özel bir ekip çalışma yapmaya devam ediyor.

Editör: İsveç Gündemi