Kredi kartının kullanırken cüzdanda çıkardıkları ve üzerinde kredi kartı şifresi olan kağıda bakarak şifre girenler büyük risk altında.

İsveç'te de buna benzer olayların zaman zaman yaşandığı biliniyor. Bu olaylardan biri de geçen yıl Eylül ayında yaşandı. 65 yaşındaki adam alışveriş yaparken ödemeyi kartla yapmak için kartını uzattıktan sonra cüzdanından kağıdı çıkarıp şifresini giriyor. 

Ancak hesaba katmadığı birşey var.

Mağazanın kameralarına yansıyan ve görüntülerde yanında duran bir kişi onun kredi kartını kağıda yazdığını görüyor. Alışverişini tamamlayıp mağazadan çıktıntan sonra bir kadın ve bir erkek tarafından takibe alınarak poşetlerin ağır olması nedeniyle kendisine yardım etmek istediklerini söylüyor.

Bu yardım sever tavırları karşısında pek bir memnun olan adam tuzağa düşüyor. Nasıl olduğunu anlayamadan cüzdanını çalan hırsızlar kayıplara karışıyor.

Kart şifresininde bulunduğu cüzdanı alan hırsızlar 17 bin kronluk bir harcama yapıyor. Olayı çok sonradan fark eden mağdur durumu polise bildirerek şikayetçi oluyor.

Olaydan sonra harekete geçen polis, cüzdanı çalan karı koca yakınlardaki bir ATM'den 15 bin kron çektiği ve bir mağazadanda 2 bin kronluk alışveriş yaptığı bilgisine ulaştı.

Mağdurun cüzdanı yakın bölgede çalıların içine atılmış şekilde bulundu ancak kredi kartı gitmişti. Kredi kartını iptal edene kadar 17 bin kronluk bir zarara uğrayan 65 yaşındaki maüğdur dün başından geçen olayları SVT'ye anlattı.

Hala korktuğunu ve kimseye güvenemediğini belirtti.

İsveç polisinin hazırladığı bir raporda böyle olayların çok büyük zararlar meydana getirdiği ve genellikle hırsızların yakalanamadığını belirtiyor.
Editör: İsveç Gündemi