Hakkında suç duyurusu bulunan komite başkanı Årjes "Bu durum hem benim hem de ailem ve sevdiklerim için kesinlikle korkunç" olduğunu belirterek, suçlamanın mesnetsiz ve asılsız olduğunu belirtti.

İlk olarak haberi duyuran Expressen gazetesinin haberine göre, suçlama bir kadına yönelik cinsel taciziyle ilgili. Mats Årjes Pazartesi sabahı iddianameyle ilgili bilgi aldı ve suçlamayı kesin bir dille yalanladı.

"Böyle bir durumda, bunu denemeleri iyi olur, o zaman olanlarla ilgili açıkça tamamen farklı deneyimlerin hesabını verirsiniz" ifadeleri kullanan Årjes, söyleyebileceğim tek şeyin kelimesi kelimesine: "Kendimi tamamen masum hissediyorum ve üzülüyorum, bu asla yaklaşacağınızı düşünmediğiniz bir durum" dedi.

Kraliyet ailesi ile yakınlığı ile tanınan başkana yönelik bu suçlamaların doğru olması halinde büyük bir skandal olarak tarihe geçecek.

Kenara çekileceğim: "Başka seçenek yok"

SOK başkanı olmasının yanı sıra Uluslararası Kayak Federasyonu'nun da yönetim kurulu üyesi olan Årjes, geçici olarak kenara görevden çekileceğini belirtti.

"Sahip olduğum görevlerin dışında kalıyorum ve bu kendi inisiyatifimle ve hemen yapıyorum. Bu süreç tamamlanana kadar başka bir seçenek yoktur. Herhangi bir yönetim kurulu toplantısına veya benzeri bir şeye katılmayacağım" dedi.

Editör: İsveç Gündemi