Polis, yangının kundaklama olduğundan şüpheleniyor. Aynı okulda geçtiğimiz günlerde tehdit olayı yaşanmıştı.

Okul öğrencilerinden Ahmed Al-Wahdani, gerçekten çok üzücü olduğunun altını çizerek, yanan alanın tüm törenlerin yapıldığı yer olduğunu söyledi.

Sigtuna'daki yatılı okula ait yaklaşık yüz yıllık oditoryum tamamen yıkıldı. Gece saat bir civarında otomatik alarmın devreye girmesiyle ekipler harekete geçti. Kurtarma servisi daha sonra bodrumdan gelen dumanı fark etti, ancak yangın hızla eski ahşap binayı sardı.

Gece saat üçten kısa bir süre sonra, alevlere teslim olan bina tamamen yıkılmaya başladı.

"Yangın alanda daha da yayıldı." diyen Räddningscentralen Mitt'in yönetim operatörü Alexander Westerberg, binanın aşırı ısındığını ve dışarıdan söndürmeyi denemek ve toplam hasarı sınırlamak için içeri giren ekiplerin geri adım attığını söyledi.

Öğrenciler için üzücü

Tüm törenler yangının yuttuğu oditoryumda yapılıyordu. 

Polis, bazı yatılı öğrencilerin yaşadığı yurtların yanan oditoryuma birkaç yüz metre uzaklıkta olmasına rağmen, kişisel yaralanma riski olmadığını söyledi. 

Polis, kundaklama olabileceğinden şüphelendiklerini ve yangının nedeninin araştırılması gerektiğini duyurdu.

Yakın zamanda okul tehdit edilmişti

Sadece birkaç gün önce, 25 Şubat Perşembe günü, geleneksel yatılı okul Sigtuna beşeri bilimler okuluna bir tehdit yöneltildi.

Öğrenciler sınıflarına kilitlendi ve aktarılan bilgilere göre okul yakınlarında genç bir adam tutuklandı. Söz konusu adam, adli psikiyatriden kaçtığı için aranıyordu.

Kralın eski okulu

Yaklaşık 100 yıl önce kurulan okul, Kral XVI. Carl Gustaf'ın eski okulunu içeriyor. Okuldaki diğer tanınmış mezunlar Olof Palme ve Povel Rammel'dir.

Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Editör: İsveç Gündemi