Savaşlar yaşandığı dönemlerdeki sınırların kapalı olmasıyla özellikle bayramlarda yaşanan görüntülerin benzerlerini anımsatıyor.

Kapalı sınırlar, karantina ve diğer insanları uygun bir mesafede durma kuralları.

Dünyanın her yerinde insanlar virüs salgınının kendi yöntemleriyle sevdikleriyle görüşmeyi reddediyorlar.

Sınır bölgelerinde yaşayan sevgili çiftler, aileler ve arkadaşlarıyla korona krizinin ortaya çıkmasıyla sınırı geçemiyorlar. Sınıra yakın oturanlar ya da görüşmek isteyenler yakın sınırlarda görüşmeyi fırsat biliyorlar.

İsviçre'ye komşu Kreuzligen ile birlikte büyüdüğü Güney Almanya'daki Konstanz kasabasında, şehir sınırında bir çit çekildiğinde sakinlerin yaşamları bir gecede önemli ölçüde değişti.

Çitlerin çekilmesinden sonra sevdikleriyle görüşmek ve yakınlarıyla özlem gidermek için insanlar çiftlerin çekildiği sınırda birbiriyle görüştükleri görüntüler dünya basınında geniş yer bulmaya başladı.

Çitlerin üzerinden ve aralarından birbirine ellerini uzatan insanlar birbiriyle görüşerek durumları hakkında bilgi alıyor ve özlem gideriyor. Ancak her iki ülkede de beş kişiden fazla insan bir araya gelmesi yasak. İki metre mesafe kuralı olan ülkeler yeni bir çit çekerek insanların daha mesafeli durması için engel oluşturdu.

Peter Lorentz kendisi Almanya'da, kız arkadaşı ise İsviçre tarafında yaşıyor.

Pandemi aşkı durdurmaz

Lorentz, "Bu aşırı stresli bir durum ama kız arkadaşımı görmek için pandemi bir engel değil. Mesafe olsa da onu görmek istiyorum. Pandemi aşkı durdurmaz" ifadeleri kullandı.

Almanya ve Danimarka arasındaki sınırda da benzer görüntüler bulunuyor. Diyalogları canlı tutma ve özlem gidermek üzere birçok insanın sınırlarda görüştüğü görüntüleniyor.

85 yaşındaki Inga Rasmussen Danimarka'nın güneyinde yaşıyor ve Alman erkek arkadaşı 89 yaşındaki Karsten Tüchsen Hansen diğer tarafta yaşıyor. Yaşlı sevgililer salgının aşkı durdurmasına izin vermek istemediklerini söyledi.

Her gün Karsten'in onunla bisikletle buluştuğu Möllehus'taki sınır kapısına gidiyor. Çitin iki ucunda sandalyede oturup sohbet ediyorlar ve bir termos kahve eşliğinde sohbet edip zaman geçiriyorlar..

Koronavirüs aşkı

Sınırların kapandığı ülkeler arasında farklı bir fenomen oluşuyor.

Yeni Zelanda'daki Simone Lourens ve Tom Cashen, bir zaman sonra Lourens'in evinde bir ay karantinada kalmaya karar verdikten sonra aşık olduğunu söyledi.

Cashen, karantina sürecinde tanışdığı Simone ile duygusal bir bağ kurduklarını ve karantina günlerinden sonra da beraber yaşamaya devam edebileceklerini söyleydi.

Koronavirüsle birlikte birçok ülkenin sınırlarında farklı görüntüler yaşanıyor.

İsveç ve Norveç arasındaki sınırların kapanması nedeniyle de birinin İsveç'te birinin Norveç'te yaşadığı kardeşlerde sınırda görüşerek sohbet ediyor.

Biri Norveç diğeri İsveç'te yaşayan iki kardeş, koronavirüs sebebiyle geçişin yasak olduğu sınıra gidip, sınırı geçmeden görüşüyor.

Editör: İsveç Gündemi