Ülke genelindeki toplam can kaybı 5 bin 770'e yükseldiği belirtildi.

Halk Sağlığı Kurumunun açıkladığı verilere göre, en fazla vakanın ve can kayıplarının yaşandığı Stockholm bölgesinde vaka sayısı yavaşlamasına rağmen 23 bin 788 ve bölgede can kayıpları 2 bin 387 olarak kayıtlara geçti.

Başkent Stockholm'den sonra en fazla vakanın tespit edildiği ikinci bölge Västra Götaland, Mayıs ayından bu yana bölgede vaka sayıları hızla artmaya devam ederken, can kayıpları 842 olarak kayıtlara geçti.

Son bir aydır İsveç'te genel olarak vaka ve can kayıpları düşmeye devam ederken, küresel ölçekteki vaka sayıları hızla artmaya devam ediyor.

Son 45 gün içinde bir önceki 45 güne oranla vaka sayılarının iki kat arttığı görülürken, dünya genelindeki vaka sayıları 220 milyonun üzerine çıkarken, can kayıpları 700 bini aştı.

Avrupa kıtasında vakaların yeniden artışa geçmesiyle birlikte yeni kısıtlamalar gelmeye başladı. İkinci dalga endişesi yaşayan Avrupa'nın ötesinde Yeni Zelanda da ilginç gelişmeler yaşandı. Uzun aradan sonra ülkede 112 yeni vakanın tespit edilmesiyle birlikte pandemi ile en iyi mücadele eden ülkede yeni bir dalganın başladığından endişe ediliyor.

Editör: İsveç Gündemi