Danimarka'nın başkenti Kopenhag’ın banliyölerinden Brøndby’de 29 Aralık 2021 tarihinde silahlı saldırıda hayatını kaybeden 22 yaşındaki Konyalı Serdal Baş isimli genç bugün memleketinde son yolculuğunda uğurlandı. Hain bir saldırıda hayatını kaybeden Serdal Baş’la ilgili Brøndby Islamisk Menighed facebook sayfasından bir taziye yayınlandı. Baş’ın cinayet sonucu hayatını kaybetmesi Danimarka’da yaşayan Türkler arasında da derin üzüntüye neden oldu.

POLİS HER YERDE ZANLILARI ARIYOR

Yorumlarda çevresinde sevilen bir genç olan Serdal Baş’ın hain bir saldırıya kurban gitmiş olmasının üzüntüsü vardı. Çetelerle hiçbir ilgisi olmayan Serdal Baş’ın katil zanlılarının bulunması için Danimarka polisi çalışmalarını sürdürüyor. Polis saldırıyla ilgisi olduğu tahmin edilen bir kişiyi gözaltına alırken, ifadesi sonrası serbest bırakıldı.

MEMLEKETİ KONYA’DA DEFNEDİLDİ

Aralık ayının ilk haftasında Kopenhag ve banliyölerinde 4 silahlı saldırı oldu. Saldırılarda 3 kişi hayatını kaybederken, 5 kişi yaralandı. Serdal Baş, bugün ikindi namazından kılınan cenaze namazından sonra Musalla Mezarlığı’na defnedildi. Çevresinde sevilen bir genç olan Serdal Baş, geçtiğimiz aylarda nişanlanmıştı. Evlilik hazırlığı yapan Serdal Baş’ın yakınları Baş’ın her hangi bir illegal oluşumla ilgisinin olmadığı açıklandı.

serdal-bas.jpg

POLİS KATİL ZANLILARINI ARIYOR

Kopenhag Vestegns Polisi, saldırıda öldürülen Türk genci Serdal Baş'ın katil zanlısı olarak aradığı Kenny V. Jensen ve Ali Yıldırım'ın fotoğraflarını paylaştı. Aranan zanlılardan biri 25 yaşındaki Kenny V. Jensen. 175 santimetre boyunda olduğu belirtilen Kenny V. Jensen’in sarı yüz rengi, siyah saç ve kahverengi göz rengine sahip olduğu belirtildi.

TÜRK ZANLI KONYA’DA GÖRÜLDÜ İDDİASI

Diğer zanlı Ali Yıldırım’ın ise 20 yaşında, 171 santimetre boyunda, siyah saçlı ve sakallı olduğu belirtildi. Esmer olan Ali Yıldırım’ın göz renginin de kahverengi olduğu polis açıklamasında yer aldı. Katil zanlısı Ali Yıldırım’ın Konya’da görüldüğü, savcılığın açtığı soruşturma sonrasında arandığı öğrenildi.

Editör: İsveç Gündemi