İsveç'te Konya'nın Kulu ilçesinden yaklaşık 50 bin kişinin yaşadığı biliniyor. Ak Parti Milletvekili Selman Özboyacı, Kulu Belediye Başkanı Murat Ünver, bu ülkede temaslarda bulundu.
Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Başkanı Özer Eken'in misafirliğinde Türkiye'nin Stockholm Büyükelçisi Hakkı Emre Yunt'u ziyaret eden grup 4 günlük program çerçevesinde Stockholm'de yaşayan gurbetçiler ve STK'larla biraraya geldi.

Ak Parti Milletvekili Selman Özboyacı, gezi boyunca vatandaşların dertlerini ve isteklerini dinlediklerini belirtti. İsveç’te yaşan Türk vatandaşı sayısının yüz bin olduğunu dile getiren Özboyacı; ‘’ Burada 50 bin Konya Kululu yaşıyor, bizlerde 4 günlük programımızda ev ziyaretleri, dernekler ve lokallere gelerek insanlarımızla bir araya geldik istişare yaptık. Meselemiz burdaki vatandaşlarımızı yalnız bırakmamak onların dertleriyle dertlenmek için buradayız. Sorunları dinledik onlara Ankara’da Konya’da bir kardeşinizin olduğunu belirttik, her zaman her meselede birlikte olabiliriz. Onların buradaki varlığı bizlere güç katıyor. Verimli bir ziyaret oldu, bütün Konyalı hemşehrilerimizinde buradaki hemşehrilerimizin bağının koparılmadan devam etmesini istiyoruz. Burada çok güzel asimile olmadan, kendi kültür ve geleneklerini koruyan bir topluluk var burada olmaktan çok mutluluk duyduk, birlik ve beraberlikleri daim olsun’’ diyerek misafirperverliklerinden dolayı vatandaşlara teşekkür etti.

Kulu Belediyesinin yapmış olduğu hizmetleri vatandaşlara aktaran Belediye Başkanı Murat Ünver ; ‘’ gurbetçi vatandaşlarımızı ziyaret edip sorunlarını öğrenmek ve bu konuda belediye olarak ne gibi katkıda bulunuruz diye ziyaretimizi gerçekleştirdik. İsveç’teki Kululu vatandaşlarımızın buradaki hayatlarından gayet memnun olmalarına rağmen Türkiye’deki özellikle Kuludaki yatırımların gelişmesini, ilçeyle alakalarının kesilmemesini istiyorlar. Bizde elimizden gelen desteği vermeye hazırız inşallah’’ dedi.

Ziyaretleri organize eden İsveç Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Başkanı Özer Eken İsveç’te Kovid-19 kısıtlamalarının 9 Şubat'ta tamamen kaldırılmasının ardından programlarına yeniden başladıklarını söyledi.

Editör: İsveç Gündemi