İsveç'in en çok satan gazetesi Aftonbladet, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde Kobani'deki çatışmalardan kaçan sığınmacılar için kurulan çadır kentte, çocukların dramatik kaçış öykülerini haberleştirdi. 
Haberde, 7 yaşında ki Mardin, başından geçen dramatik kaçış hikayesini şöyle anlattı:
Ben evimizi ve küçük oyuncakları hatırlıyorum. Evimiz şeker rengindeydi. Gece taşındık. Annem ''toparlanın Türkiye'ye taşınıyoruz'' dedi. Türkiye ismini ilk defa duydum. Türkiye dağın arkasında ki bir ülkeymiş. Taşındığımız esnada hava soğuktu. Titriyor ve üşüyorduk. 
 
Orada savaş yok. Güvenli bir ülke.  İlk defa televizyonu orada gördüm. Beyaz bir otobüs geliyor, bizlere sıcak yemek dağıtıyor. Türkiye'ye taşınmadan önce sadece küçük ekmek yiyorduk '' şeklinde konuştu.

Haberde, çadır kentte yaşayan çocukların güven içinde korkmadan doyasıya oyun oynadığı belirtilirken, Suriye'de kolunu kaybetmiş bir çocuğun,'' burada tanımadığın insanlara güveniyorsun, gelip senle oyun oynamak istiyorlar. Köyümde ise eli silahlı tanımadığın insanlara güvenemiyorsun, bize kötülük yapıp üzüyorlar ''ifadelerine yer verildi.

Terör Örgütü IŞİD'in mağdur ettiği çocuklar, IŞİD'in öldürdüğü yakınlarınıda unutamayarak belleklerine kazınan kötü bir taramvaya neden oluyor.



Editör: İsveç Gündemi