Soruşturma kapsamında gözalatına alınan erkek kardeş elde edilen deliller ışığında tutuklanmıştı.

Olayla ilgili yargılama süreci başlıyor.

Bölge Savcısı Ingrid Viklund, bu olaya karışanlar için son derece trajik bir olay ve suçlamaların çok ciddi birkaç suçla ilgili olduğunu söyledi.

Mayıs ayında Mälarhöjden'de kız kardeşi ve oğlunu öldüren adam bugün yargılanıyor. Cinayetten ve çocuk korumasını ağır şekilde ihlal etmekten şüpheleniliyor.

Edinilen bilgiye göre adam, 26 Mayıs günü saat 14.00'den hemen önce taksiyle kız kardeşinin evine gitti. İddiaya göre kız kardeşi ve oğluna saldırarak öldürdü.

Edinilen bilgilere göre, bu katil zanlısının ilk saldırı değildi.

Uppsala'daki idari mahkemenin zorunlu psikiyatrik bakıma ilişkin iki soruşturmasına göre, on iki yıl önce, 2010 yılında, zanlı başka bir akrabasını boğazından bıçakladı.

Savcı Elin Blank, adamın diğer şeylerin yanı sıra bir memura şiddet uyguladığı için açık adli psikiyatrik bakıma mahkûm edildiği davalardan birinde savcıydı.

İsveç'te 35 bin Ukraynalının oturum vizesi uzatıldı İsveç'te 35 bin Ukraynalının oturum vizesi uzatıldı

Blank, "Bir memura karşı bir şiddet girişimiydi ve şu anda şüphelenilenle karşılaştırıldığında o kadar ciddi değil. Geriye dönüp bakıldığında, sonsuza kadar hapse atılmasının en iyisi olacağı söylenebilir. Ancak o sırada söylediğine göre, tedaviyi yapan doktorun değerlendirmesi ve tedavi eden doktorun söylediklerini dinlemesi gereken idare mahkemesi hala nihai olarak bir sorundur" ifadeleri kullandı.

Katil zanlısı suçlamaları kabul etmiyor, ancak savcı Ingrid Viklund, zanlının cinayetleri işlediğine dair güçlü kanıtlar olduğunu söyledi. Kovuşturma, kapsamlı teknik kanıtlara, yapılan el koymalara ve sorgulama verilerine dayanmaktadır.

Yargılama sonucunda zanlıya nasıl bir ceza verileceği merak konusu.

Editör: İsveç Gündemi