Hırsızlık ve cinayet şüphesiyle 4 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre, bir şüpheli yakalama sırasında polis memurunun boğazını sıktı.

Pazar sabahı erken saatlerde polis, gelen ihbar üzerine harekete geçti. Bir mağazaya zorla giren hırsızların iki araçla olay yerinden ayrıldığı belirtildi.

Olay, Kista alışveriş merkezindeki bir mağazaya zorla girilmesinin ardından tutuklanmayla bağlantılı olarak meydana geldi. Polis daha sonra zanlıların seyir halinde olduğu iki aracı durdurdu.

Stockholm bölgesi polis basın sözcüsü Ola Österling, kovalamaca ve yakalama sırasında bir şüphelinin polisi ateş etmek zorunda bıraktığı koşulların olduğu ve olayın incelendiğini belirtti.

25 yaşındaki dört erkek, suç şüphesiyle yakalanarak gözaltına alındı.

Hırsızlığa ek olarak olay cinayete teşebbüs olarak soruşturuluyor

Polise göre, memur durumu tehdit olarak algıladı.

Olaya ilişkin açıklama yapan Ola Österling, "Olay yerinde kapsamlı çalışma yürütülüyor, yakalamalar yapıyoruz. Kaçış arabalarından en az birini durdurup el koyduk. Şu anda teknik bir soruşturma üzerinde çalışıyoruz" dedi.

Kimsenin yaralandığına dair bir bilgi yok.

Edinilen bilgilere göre, olayla ilgili olarak, zanlılardan biri kovalamaca sırasında bir arabayı aldı ve bir kişiyi arabadan inmeye zorladı.

Polis, olayla ilgili: Ciddi hırsızlık, saldırı ve yasa dışı tehditlerin yanı sıra cinayete teşebbüs olarak soruşturması açtı.

Polisin olayda silah kullanması nedeniyle, olay ayrıca özel savcılığa intikal ettirilecek.

Editör: İsveç Gündemi