Ancak artık kış lastiklerini takmanın ve sıkı giyinmenin vakti geldi. Hafta sonu şiddetli kar yağışı etkisini gösterecek.

Meteorolog Mikael Luhr, etkili olması beklenen kar yağışı ile ilgili "oldukça dramatik olabilir" yorumu yaptı.

Kasım ayında ülkenin büyük bir bölümünde hava alışılmadık derecede sıcaktı ve neredeyse bir hafta önce Småland'ın Gladhammar bölgesinde 16,7 derece ile yılın bu sonlarında İsveç'te şimdiye kadar ölçülen en yüksek sıcaklık ölçüldü.

Artık kış geldi

Sıcak havalar etkisini kaybetmeye başladı ve bu hafta sonu Baltık Denizi'nden ülke geneline etkili kar yağışı geliyor.

Yağış, bugün itibarıyla Götaland'da karla karışık yağış şeklinde hafiften başlıyor. Cumartesi günü tüm doğu Götaland ve Svealand'ın yoğun kar etkisine girerek devam edecek.

Klart.se meteoroloji uzmanı Mikael Luhr, kar yağışının öğleden sonra hız kazandığını söyledi.

Stockholm'de 15 santimetreye kadar kar düşmesi bekleniyor

Öğleden sonra etkisini göstermeye başlayacak kar yağışı, gece yarısına kadar devam edecek. Ülkenin doğu kesimlerinde ve Stockholm'de 15 santimetreye kadar kar yağması bekleniyor.

SMHI, Götaland sahilinin Oskarshamn ve Västervik arasındaki 25 santimetreye kadar kar yağabileceği kısımları için en yüksek ikinci olan turuncu bir uyarı yayınladı ve fırtınanın büyük trafik aksamalarına neden olabileceği konusunda uyardı.

Fırtına, Pazar günü 15 santimetreye varan karla Gävle çevresindeki bölgenin en açık göründüğü yer olan ülkenin orta kesimlerinde Pazar günü devam edecek.

Kaza riski yüksek

Ülke genelinde gündüzleri ara sıra artı dereceler ve geceleri yaklaşık eksi beş derece görülürken, bu hafta sonu İsveç'in büyük kesimlerinde buzlanma riski de artıyor. Gündüz yağan kar eriyerek akşam yağan ve kalan karın altında bir buz tabakası oluşturur.

Mikael Luhr, birçok yerde yollar kaygan olacak ve yaşadığınız yerde kar yağışı olmasa bile gece sıcaklık düştüğünde oluşabilecek buza dikkat etmenizde fayda var dedi.

Editör: İsveç Gündemi