Kıbrıs'ta koronavirüs tedbirleri nedeniyle izinsiz sokağa çıkma ve kalabalık halde bir araya gelmek yasak. Buna rağmen yasağa uymayan İsveçliler evde parti doğum günü partisi düzenledi.

Yaklaşık 40 İsveçlilinin düzenlediği partiyi polis bastı. Kıbrıs polisi kurallara uymayan her birine 300 avro para cezası kesti.

Devam eden korona patlaması ile bağlantılı olarak, Kıbrıslı yetkililer ciddi kısıtlamalar getirdiler. Mağazalar, restoranlar ve barlar kapatıldı. Özel izin olmadan açık alanda gezmek yasak.

Güneydoğu kıyısında bulunan Larnaka kendinde bulunan bir İsveç müşteri hizmetleri şirketinde 50 İsveçli çalışanı da dahil olmak üzere birçok İsveçli adada çalışıyor.

İşe gidip gelebilmek için bir formumuz olmalı diyen bölgedeki İsveçli, gün içinde dışarı çıkabilirsiniz, ancak yalnızca bir numaraya kısa mesaj gönderip onay alırsanız. Eğer bunu yapmadıysanız, polisten destek alabilirsiniz ya da cezayı göze alacaksınız ifadeleri kullanıldı.

Hafta sonları kaçamak yapıyorlar

Birçok İsveçli sokağa çıkma yasağına defalarca karşı çıktı.

Basına konuşan bölgedeki bir İsveçli: "Sokağa çıkma yasağı ve karantina uygulaması geldiğinden beri her hafta sonu parti yapıyoruz. Kioskta alkol alıyoruz, sonra birbirimizin evlerinde ve partilerde buluşuyoruz" dedi.

Cuma günü çalışanlardan biri yeni yaşına girdi. Bununla birlikte, büyük bir doğum günü partisi planlandı. Başlangıçta her şey planlandığı gibi gitti. Şirketten yaklaşık 40 kişi iki odalı bir dairede buluştu ve birlikte parti yapmaya başladı.

Sesler üzerine polis daireyi bastı. Mesafe ve biraraya gelme kurallarının ihlali üzerine kişi başı 300 avro ceza kesildi.

Editör: İsveç Gündemi