Çinli muhalif şair Bei Ling, aile üyelerinin İsveç vatandaşı Gui'nin serbest bırakıldığını doğruladıklarını ve onunla birlikte olduklarını anlattığını bildirdi.
Gui'nin Ningbo kentinde annesi ve kızkardeşleriyle birlikte olduğu bilgisine ulaştığını belirten Bei, Gui'nin İsveç pasaportuna başvurarak eşinin yaşadığı  

Almanya'ya geri dönmeyi planladığını ifade etti.

Çin Dışişleri Bakanlığı, salı günü yaptığı açıklamada, Gui'nin 10 yıl öncesinden karıştığı bir trafik suçundan kaynaklanan hapis cezasını çektiği, 17 Ekim'de serbest bırakıldığını bildirmişti. İsveç Dışişleri Bakanlığı da aynı gün Çinli yetkililerin kendileri Gui'nin serbest bırakılması konusunda bilgilendirdiğini duyurmuştu. Kızkardeşi Angela Gui, bu açıklamaları reddetmiş ve kardeşinin nerede olduğunu bilmediğini söylemişti.

Gui, Hong Kong'da bir kitabevinde çalışan ve 2015 yılı sonunda kaybolan 5 kişiden biriydi. Diğer 4 çalışan da serbest bırakılmıştı.

Hong Kong'daki aktivist gruplar, kitabevi çalışanlarının, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping hakkında yasaklı bir kitabı sattıkları gerekçesiyle gözaltına alındığını iddia etmişti.

Editör: İsveç Gündemi