Öğleden sonra genç kızın ölü bulunduğunu duyuran polis, olayla ilgili cinayet soruşturması başlattığını ve bir kişinin tutuklandığını açıkladı.

Salı gecesinden beri kayıp olan 18 yaşındaki genç kızın ölü olarak bulunması Höör semtinde üzüntü yarattı.

Polis gün içinde aramaların yapıldığı birçok noktayı kordon altına alarak, çalışmalar yürüttü.

Polis sözcüsü Ewa-Gun Westford, olay ilgili gün içinde üç farklı noktanın kordon alına alınarak çalışmaların yürütüldüğünü aktarırken, çalışmaların yoğunlaştığı noktaların birinde öldürülen genç kıza ulaştıklarını söyledi ve yakınlarına haber verildiğini belirtti.

Polisin kayıp kızı bulmak için çok yönlü bir çalışma başlattığını ve Salı gecesinden bu yana çalışmaların yoğun şekilde devam ettiği söylendi.

Edinilen bilgilere göre, görüştüğü bir arkadaşının yanından ayrıldıktan bu yana kendisinden haber alınamayan genç kız, bugün ölü bulundu.

Salı gecesi eve dönemeyen genç kızın ailesi durumu polise bildirdi. Polis Çarşamba sabahı, adam kaçırma olayıyla ilgili bir ön soruşturma başlattı. 

Bugün elde edilen bilgilere göre, genç kızın cansız bedenine ulaşıldı ve olayla ilgili cinayet zanlısı olduğu şüphesiyle bir kişi tutuklandı.

Tutuklanan zanlının 25 yaşlarında olduğu aktarıldı.

Fredrik Bratt, davanın cinayet olarak sınıflandırıldığını ve gözaltına alınan kişinin savcının talimatıyla cinayetten tutuklandığını söyledi.

Olayla ilgili kapsamlı soruşturma devam ederken, polis ellerinde çok ciddi kanıtlar olduğunu belirtti.

Editör: İsveç Gündemi