Edinilen bilgilere göre, hafta içinde okuldan sonra bir daha irtibat sağlanamayan kız öğrenci ile ilgili kayıp ihbarı üzerine bölge polisi çalışma başlattı.

Geçen perşembe günü okuldan kaybolan genç kız, ardından Värmland'daki bir yerden trenle Göteborg'a gittiğine inanılıyor .

Soruşturmayı genişleten ve kızın en son kiminle görüldüğü yönündeki çalışmalar üzerine, en son 20'li yaşlarındaki bir erkek ile görüştüğü ve ondan sonra iletişim kurulamadığı söyleniyor.

Bölge polisi, kayıp kız hakkında fazla detay vermezken, güney bölge polisinden aramalarla ilgili destek istedi.

Cumartesi günü polis kız ile irtibatı olduğu tespit edilen 20'li yaşlardaki bir genci gözaltına aldığını duyurdu.

Bir kişi ölü bulundu: En az 4 kişi gözaltına alındı Bir kişi ölü bulundu: En az 4 kişi gözaltına alındı

Soruşturmayı yürüten savcı Joanna Larsen, kayıp kız ile şüphelinin ikametgahıyla bağlantılı olarak görüldüğüne dair tanık ifadeleri olduğunu söyledi.

Kızın kandırılarak kaçırıldığından şüphe ediliyor. Soruşturma detaylarında farklı iddialar bulunuyor. Genç kızın cinsel amaçlarla buluşmaya teşvik edildiğine ve cezbedildiğine dair şüpheler var.

"Genç kızın Göteborg'a trenle seyahat ettiğine dair bilgiler var. Şüpheler kızın, olayın şüphelisi olan bu adamla görüştüğü yönünde" diyen Bölge Savcısı Joanna Larsen, olayın bu şekilde olduğunu iddia etmeye imkan veren çeşitli koşullar olduğunu söyledi.

Haftasonu gözaltına tutulan şüphelinin bugün tutuklandığı bildirildi. Ancak olayın tam olarak nasıl olduğu ve genç kızın kaybolmasının arkasında ne olduğuna dair net bir bilgi bulunmuyor.

Soruşturma sürüyor.

Editör: İsveç Gündemi