İsveç'in başkenti Stockholm'daki temasları kapsamında Komisyon Başkanı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu ve beraberindekiler, İsveç Meclis Başkanı ve İstihdam Komisyonu üyeleri ile bir araya geldi.
Görüşmelerde, komisyonun AK Partili üyeleri Hatice Dudu Özkal, Fatma Benli, İmran Kılıç, Hilmi Bilgin ve Ertuğrul Soysal, CHP'li üyeleri Candan Yüceer ve Elif Doğan Türkmen ile MHP'li üye Ahmet Selim Yurdakul da hazır bulundu.
Temaslarını AA muhabirine değerlendiren Katırcıoğlu, komisyon olarak kadın erkek fırsat eşitliği konusundaki örnek uygulamaları yerinde görmek amacıyla ilk olarak Finlandiya'da ardından da İsveç'te incelemelerde bulunduklarını kaydetti.
Parlamentoda yaptıkları temaslarda İsveç'te kadınlara yönelik politikaları yetkililerden dinlediklerini dile getiren Katırcıoğlu, "İsveç ve Finlandiya parlamentolarında, Türkiye'nin kadın alanındaki politikalarının yanı sıra FETÖ, PKK gibi terör örgütlerinin karanlık yüzlerini de anlattık." dedi.
FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi ile Türkiye'nin terör mücadelesini parlamentolarda anlattıklarını dile getiren Katırcıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Ülkemizin yaşadığı 15 Temmuz'daki hain darbe girişimi, darbe görünümlü işgal girişimi ile ilgili detaylı ikili görüşmeler yapma fırsatı bulduk. Bunu çok önemsiyoruz. 15 Temmuz'da yaşadığımız süreci, ülkemizin geçirdiği tehdit ve tehlike ile bu yapının mevcut olduğu ülkelerdeki okullarla ilgili buradaki yetkililere bilgi verdik. Kendilerinin de bu tehlikeyle karşı karşıya olduğunu anlattık. 180 ülkede FETÖ terör örgütünün okullarının olduğunu biliyoruz. Ülkemizde 40 yıl boyunca mücadele ettiğimiz PKK terörünü, bir ahtapot kolu gibi son zamanlarda özellikle ismini değiştirerek farklı versiyonlarda ülkemizde oluşturdukları tehdidi anlattık."

Katırcıoğlu, görüşmelerde, Türkiye'nin Fırat Kalkanı Harekatı ve Suriye'deki durumla ilgili bilgi de paylaştıklarını bildirdi.

"Faydalı sonuçlar"

Komisyon üyesi AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Benli de Türkiye'nin kadın erkek eşitliğinde ilerleme kaydettiğini söyledi.

Yasalarda yaptıkları değişiklerle Türkiye'deki kadının konumunu daha da güçlendirilmesini hedeflediklerini anlatan Benli, şunları kaydetti: 

"Bununla ilgili fiili uygulamada da yaşanan aksaklıkları gidermek için Türkiye'de pek çok proje gerçekleştiriliyor. İsveç ve Finlandiya örneklerini incelediğimizde, onların da yasalar anlamında bizden çok daha iyi olmadığını gördük. Onların iyi oldukları noktalar daha çok pratik hayattaki insanların konumuna ilişkin. Bu nedenle yaptığımız çalışmalar, Türkiye'deki kadınların konumun artmasına yönelik oldukça faydalı sonuçlar elde edecek."


Temasları sayesinde Türkiye'deki gerçekleri daha iyi anlatma fırsatı bulduklarını aktaran Benli, "Türkiye büyük ve güçlü bir ülke. Büyük olduğu kadar düşmanlarının da bulunduğu bir ülke. Türkiye, PKK, DAEŞ, DHKP-C ve kendi halkının üzerine bomba atmaktan çekinmeyen FETÖ gibi terör örgütleriyle mücadele ediyor. Bunları hem Finlandiya hem de İsveç parlamentolarındaki yetkililere anlattık." diye konuştu.


Editör: İsveç Gündemi