DAGENS NYHETER
- Macaristan’ın sınırlarını mültecilere kapamasından sonra mültecilerin yeni rotası Hırvatistan oldu.

- Stokholm polisi sokak çocuklarının işledikleri suç oranındaki artışa dikkat çekerken çocukların işledikleri suçlarla alakalı olarak 2012 ve 2014 yılları arasında polise yapılan suç duyurusu sayısı 1839 olarak verildi.

- BM eski Genel Sekreteri Kofi Annan bir röportajında Macaristan’ın mültecilere yönelik davranışlarıyla Avrupa değerlerini tehdit ettiğini söyledi.

- İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu gelecek hafta Rusya Başkanı Vladimir Putin’le görüşmek üzere Rusya’ya gidecek.

- Uluslararası Af Örgütü, Boko Haram örgütünün düzenlemiş olduğu saldırılar nedeniyle Kamerun’da Ocak ayından bu yana yüzlerce kişinin öldüğünü açıkladı.

SVENSKA DAGBLADET

- Stokholm bölgesindeki Karolinska Hastanesi’nin acil servisine gelen her on kişiden birisi gereken tedavinin başlaması için yaklaşık 8 saat beklemek zorunda kalıyor.

- Hükûmet güneş panellerine yapılacak olan yatırım miktarını sonbahar aylarında yapılacak olan bütçede ciddi şekilde artırmayı planlıyor.

- Japonya’da ordunun deniz aşırı yerlerde savaşmasına izin verecek olan ve bu hafta parlamentoda oylanması umulan güvenlik yasası halk tarafından protesto ediliyor.

- Amerikan Merkez Bankası’nın (FED) bugün açıklayacağı faiz oranı kararı İsveç ekonomisini kötü etkileyebilir.

- Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland, BM Güvenlik Konseyi’nin Suriye sorununa yaklaşımını skandal olarak nitelendirdi.

- Halk Partisi ülkeye kaçak yollardan silah ve patlayıcı sokmaya çalışanlara yönelik uygulanan bazı yasaların daha da ağırlaştırılmasını istiyor.

- BM fon eksikliği nedeniyle mülteci kamplarında insanlara sunulan gıda yardımını azaltma yoluna gidecek.

AFTONBLADET

- Ilımlı Parti’den Norrköping Belediye Başkan Yardımcısı Sophia Jarl, Ilımlı Parti’nin göç politikası konusunda kendisini yenilemesi gereken bazı noktaları gündeme taşıdı.

- İsveç Demokratları Parti’sinin üst yönetiminde iç çatışma devam ediyor. Parti içerisinde eleştirilerde bulunan bazı isimler partiden ihraç edilebilir.

- Macaristan Hırvatistan sınırına çit örmeyi planlıyor.

- Rusya Başkanı Vladimir Putin’in planları içerisinde Suriye önemli bir parça.

EXPRESSEN

- İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström Vladimir Putin’e “Biz açık ve anlaşılır bir mesaj sunduk. Rusya tarafından herhangi bir tehdidin kabul edilemez olduğu” mesajını yineledi.

- Expressen muhabirleri sınırlarını kapatan Macaristan polisinin mülteci kadın ve çocuklara yönelik biber gazı ve tazyikli suyla uyguladığı şiddeti gündemine taşıdı.

- Meteoroloji uzmanları önümüzdeki günlerde ülkede beklenen aşırı yağışlara karşı vatandaşları uyarıyor.

- Yapılan bir araştırmaya göre dünyadaki deniz canlılarının sayısı 1970 yılından bu yana yarı yarıya azaldı.
Editör: İsveç Gündemi