Ölümcül bir hastalığa yakalanan karısının son isteğini yerine getirerek ölüm iğnesi yapan işadamı Richard mahkeme tarafından hapse mahkum edildi.

Avukat Thomas Bodsröm, müvekkilinin bu sonuca hazırlık olduğunu ancak karardan memnun olmadıklarını belirterek karası temyize götüreceklerini söyledi.

Karısının cihaza bağlı olarak yaşadığını, bir kurtuluşu olmadığı halde işkence odasında tutulmasının ve acılarının daha da uzun sürmesi için seven bir koca göz yumamazdı. Karısının istediği üzerine kocanın çok sevdiği eşinin acılarına son vermek için ölüm iğnesi yaptığını belirtti.

Tedavisi olmayan bir hastalığın pençesinde acılarına seyirci kalmak doğru değildi diyen eş, karısını çok sevdiğini ancak tıbben tedavisi mümkün olmayan bir hastalığın pençesinde karısının daha çok acı çekmesini istemediği için, karısının beni öldür isteği üzerine iğne yaptığını söyledi. Bunun bilinen bir durum olduğunu ve raporlarla sabit olduğunu söyleyen işadamı buna rağmen mahkemede cinayet kapsamında yargılanıyor. Tutuklanarak cezaevine gönderilen işadamı verilen cezaya itiraz edeceklerini belirtti.

1 yıl 6 ay hapis cezası alan işadamı cezaevine gönderildi.

Editör: İsveç Gündemi