Karısını öldürdükten sonra kendini ihbar eden kocaya sekiz yıl hapis cezası verildi.

Şahıs cinayetten sonra acil durum merkezine telefon ederek kendini ihbar etti.

Cinayetten kısa bir süre sonra ihbarda bulunan koca, alarm operatörüne söylediği ilk şey, karısını öldürdüğünü ve ölmüş olmasını dilediği ortaya çıktı.

Cinayeti işleyen zanlı alarm operatörüne "Kaltağımın canını aldım," dedi ve hemen ardından "Bu gece onu boğdum." ifadeleri sesli olarak kayda geçti.

Polis, bu yıl 22 Haziran'da Kil'deki kamp alanında işlenen cinayetle ilgili ihbar aldı. Orada, aynı yaştaki kadın bir kervanda cansız bulundu. Adam olay yerinde yakalandı ve cinayet şüphesiyle tutuklandı.

Värmland Bölge Mahkemesi, karısını öldürmekten dolayı adamı sekiz yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkemeye göre hem ağırlaştırıcı hem de hafifletici koşullar var.

Karara göre cinayet, eşin kendini güvende hissetme hakkına sahip olduğu bir yer olan çiftin ortak karavanında meydana geldi. Hafifletici koşullar, adamın karavandan reddedilmesi ve kadın tarafından adamın dışarıda uyumaya zorlanmadı olduğu belirtildi.

Mahkeme ayrıca, adamın cinayetten hemen önce acil bir durumda olduğu kanaatindedir. Ancak bölge mahkemesine göre, düşünmek için zaman vardı ve adam vazgeçebilirdi, şahsın stres altında olmasına rağmen işini hareket özgürlüğünden mahrum bırakmadığı belirtildi. Ancak iki arasında ciddi bir tartışma olması sonucunda karşılıklı darp tespitine inandığı görülüyor.

Zanlı suçu reddediyor

Adam suçu reddediyor ve nefsi müdafaa içinde hareket ettiğini söylüyor. Adamın savunma avukatı, 80 yaşındaki çocuğun alarm operatörüne söylediklerinin sevimsiz olduğunu iddia ettiğini söyledi.

Savunmacı avukatı Mats Hellman "Bu dikkate alınmamalıdır" olayın hemen ardından sarf edilmiş sözlerin ciddiyeti yoktur diye savunma yaptı.

Editör: İsveç Gündemi