İsveç devlet televizyonu SVT'nin haberine göre, Kanada Dışişleri Bakanı Chrystia Freeland'ın İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström'ü arayarak, Suudi Arabistan ile aralarındaki krizin son bulması için sessizce yardım istediği belirtildi. Konunun basına yansımasından sonra bir açıklama yapan İsveç Dışişleri Bakanı Basın Sözcüsü Pezhman Fivrin, haberi doğrularken, İsveçli Bakan ile , Kanadalı Bakanın telefon görüşmesi yaptığını ve detaylar hakkında bilgi vermeyeceğini söyledi.

Kanada Dışişleri Bakanı Chrystia Freeland'ın Suudi Arabistan güvenlik makamlarının başkent Riyad'da bazı insan hakları aktivistlerini tutuklaması üzerine iki gün önce Twitter'dan yaptığı paylaşım iki ülke arasında diplomatik krize neden olmuştu. 

- 2015 yılında İsveç- Suudi Arabistan arasındaki kriz

Öte yandan  SVT, 2015 yılında İsveç ile Suudi Arabistan'da buna benze bir diplomatik kriz yaşandığını hatırlatırken, İsveç Başbakanı Stefan Löfven'in Suudi Arabistann hükümetine gönderdiği mektupta iki ülke arasında yaşanan krizden dolayı özür dilediğini ve kriz son bulduğunu aktardı. Krize ise İsveç Dış İşleri Bakanı Margot Wallström'ün uluslararası bir toplantıda, Suudi Arabistan yönetimine diktatör kelimesi kullanmıştı. 

Editör: İsveç Gündemi