Burada bir konuşma yapan Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, ''Ombudsmanlık kurumu, kamu gücüne sahip idarenin Hakkaniyete uygun hareket etmesini ve kamu görevlilerinin haksız davranışlarının önlenmesini amaçlayan bir yapıdır. Ombudsmanlık hak arama yeridir. Sizler yaşadığınız ülkelerde karşılaştığınız haksızlıklara karşı hakkınızı aramada ısrarcı olun." dedi.

- Ziyaretler dün başladı

İsveç'te iki günlüğüne çalışma ziyareti gerçekleştiren Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) heyeti, ilk ziyaretini İsveç Dışişleri Bakanlığı bünyesindeki “İnsan Hakları, Demokrasi ve Hukukun Üstünlüğü” konularından sorumlu Büyükelçi Annika Ben David’e gerçekleştirdi. Görüşmede David, çalışma alanlarından bahseden bir sunum yaptı. KDK heyeti David’le görüşmesinin ardından Çocuk Ombudsmanı Elisabeth Dahlin’le bir araya geldi. Dahlin ve KDK heyeti arasında karşılıklı görüş alışverişi yapıldı.

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç başkanlığındaki KDK heyeti daha sonra  İsveç’te Süryani toplumu önde gelenleriyle öğle yemeğinde buluştu. Yemekte milletvekilleri, belediye meclis üyeleri, dernek başkanları ve medya yöneticileri hazır bulundu. Samimi bir ortamda geçen yemekte Süryani toplumu ve Türkiye ilişkileri konuşuldu.

Daha sonra, İsveç Parlamento Ombudsmanı Elisabeth Rynning’le de görüşen KDK heyeti İsveç’te yaşayan Türk toplumunun uğradıkları haksızlıklar karşısında başvurabileceği kurumlar ve yollar hakkında bilgi aldı. KDK çalışmaları hakkında Rynning’in bilgilendirildiği toplantıda iki ülke Ombudsmanlığının birlikte yapılabileceği çalışmalar da masaya yatırıldı.

Türkiye Stockholm Büyükelçiliği’nde Türk STK temsilcileriyle dün akşam bir araya gelen Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ve  heyet, ikinci gün İsveç  İslam Federasyonu Başbaknı Tahir Akan'ı ziyaret etti, ardından da  Botyrka Türk İslam Derneği'nin toplantısına katılarak vatandaşlarla buluştu. 

Editör: İsveç Gündemi