Her konuşmasında topluma kalabalıklardan uzak durun, alışveriş merkezlerine gitmeyin demesine rağmen.

Başbakan Löfven Noel öncesi 20 Aralık tarihinde Stockholm'deki Gallerian'da görüntülendi. Basına sızan görüntüler üzerine, sosyal medya üzerinden başbakanın kendi söylediklerini ihlal ettiği yorumları yapıldı.

Löfven'in basın sekreteri Mikael Lindström, "Başbakan'ın Halk Sağlığı Kurumu'nun tavsiyesini takip ettiğini ve tıkanıklığı önlemek için kendi çağrılarına uyduğunu söyledi.

Stefan Löfven, 20 Aralık'ta Stockholm'ün merkezindeki Gallerian'ı ziyaret etti. Hükümet İsveç halkını alışveriş merkezlerinden kaçınmaya ve Noel alışverişinde tıkanıklık yaşanmamaya çağırdıktan iki gün sonra.

3 Kasım'daki basın toplantısında: "Şimdi herkesin dikkatli olması gerekiyor. Artık her vatandaşın sorumluluk alması gerekiyor. Bunun ne kadar tehlikeli olduğunu biliyoruz" açıklaması yapan Başbakan Stefan Löfven, Noel zamanında AVM'lerden uzak durun çağrısından sonra kendisinin Noel'den hemen önce alışverişe çıkması tepkilere neden oldu.

Alışveriş merkezine ilk ziyaret değil

Alışveriş merkezlerinin yoğun olduğu tarihte, Löfven bir mağazaya girerek saat baktığı görülüyor. Daha önce de Gallerian'ı bir kaç kez ziyaret ettiği biliniyor.

Alışveriş merkezindeki bir vatandaş, "Gallerian'da Löfven'i gördüm, bu yüzden hızlı bir fotoğraf çektim." Löfven'i tezgahta bir şeye bakarken gördüm dedi.

İsveçli Halk Sağlığı Ajansı'nın 14 Aralık ayından bu yana yürürlükte olan ulusal konsey kararlarına göre:

"Mağazalarda ve alışveriş merkezlerinde gereksiz yere kalmaktan kaçınmak gerekiyor".

"Başbakan, Noel hediyesi alışverişi için Mall of'da değildi, Aralık ayında daha önce gönderdiği bir şeyi almak için. Alışveriş merkezine uğradı" açıklaması yapan Löfven'in basın sekreteri Mikael Lindström, Başbakan'ın Halk Sağlığı Kurumu'nun tavsiyesilerine ve tıkanıklığı önlemek için kendi çağrılarına uyduğunu söyledi.

Anders Tegnell'in olaya yanıtı

Bugün FHM tarafından düzenlenen basın toplantısında, Stefan Löfven'in Gallerian ziyareti ile ilgili olarak Anders Tegnell'e sorular yöneltildi.

Tegnell, geçmişini bilmediği için Başbakan'ın o sırada alışveriş merkezini ziyaret etmesinin gereksiz bir risk olup olmadığını değerlendiremeyeceğini belirtti.

Başbakan ve Adalet Bakanı'nın bu tür yerleri ziyaret ettiğini duyduğunuzda şaşırdınız mı? sorusuna:

Tegnell, "Bireysel değerlendirmeler yapmıyoruz, enfeksiyonun yayılmasını azaltmak için çalışıyoruz" yanıtı verdi.

Editör: İsveç Gündemi