Sabah saatlerinde kısa bir duruşmayla tutuklanmasına karar verilen zanlı suçlamaları reddetti.

Hafta başında bir kadın öğretmeni kaçırarak alı koyduğu ve taciz ettiği gerekçesiyle devam eden soruşturma kapsamında gözaltında bulunan zanlı sabah saatlerinde yapılan duruşmayla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ön soruşturmayı yürüten oda savcısı Thomas Willén basın açıklamasında, daha fazla sorgulamaların yapılacağını, teknik kanıtların inceleneceğini ve diğer geleneksel soruşturma önlemlerinin alınacağını söyledi.

Salı günü, Angered'in kuzeyindeki Lövgärdesskolan'da bir kadın öğretmen, daha önce öğrencisi olduğu öğrenilen genç bir adamın okulda kendisini ziyaret ederek, silah göstermesi üzerine kadın öğretmen durumu okul personeline belirterek, polisle temasa geçti.

Aynı günün ilerleyen saatlerinde öğretmen okuldan eve giderken yolda üç kişinin bulunduğu bir araba ile kaçırıldı.

Olayın yaşanmasından kısa bir süre sonra polis üç erkeğin öğretmeni kaçırıp taciz ettikleri şüphesiyle tutuklandığını belirtmişti.

Ancak daha sonra tutuklanan sadece 25'li yaşlarındaki kişi olduğu anlaşıldı. Şahsın bir süredir öğretmeni susturmak için baskı, tehdit ve şiddet uygulandığına inanılıyor.

Zanlının avukatı Sina Safashad yazılı bir mesaj yayınlayarak, zanlının masum olduğunu savundu.

Okul müdürü: Savcılık, suçlamalarla ilgili geriye dönük soruşturması ve olayın bir anlık olmadığını tespit etmeli yorumunda bulundu.

Lövgärdesskolan'ın müdürü Marika Andersson daha önce olay hakkında şu yorumu yapmıştı:

"Bu, tüm demokratik toplumumuz için bir darbe, ama bizim de sürdürmemiz gereken bir faaliyetimiz var." demişti.

Olayla ilgili yargılama devam ediyor.

Editör: İsveç Gündemi