Başbakan Stefan Löfven'den daha yüksek.

Bosson, "Maaşım yüksek ama işimde kapsamlı" dedi.

İsveç'in en çok okunan gazetelerinden Aftonbladet, ülkedeki 290 belediyedeki 2198 yöneticinin maaşlarını inceledi.

Bazen belediye müdürü veya şehir müdürü olarak adlandırılan belediye başkanı, belediyenin en yüksek yetkilisidir. Belediyelerdeki diğer yöneticilere genellikle idare başkanı veya sektör başkanı denir. Küçük belediyelerin daha az yöneticisi var. Bu, en yaygın dört yönetim pozisyonu için ortalama maaştır:

- 290 belediye başkanı arasında ortalama maaş 97.723 SEK'tir. Bu maaşı alanların 162'si erkek, 128'i kadındır.

- Ülkenin 280 çocuk ve eğitim müdürü arasında ortalama maaş 75.680 SEK'tir. Bu maaşı alanların 153'ü kadın ve 127'si erkekten oluşmaktadır.

- 279 personel veya İK yöneticisi, 201 kadın ve 78 erkek arasında bölünmüş ortalama 67.317 SEK maaşına sahiptir.

- Sosyal yöneticiler 271 kişidir ve ortalama maaşları 74.809 krondur. 204'ü kadın ve 67'si erkektir.

Uppsala'nın eğitim müdürünün maaşı Stockholm'den daha yüksek

Bu dört yönetim pozisyonundan üçünde Stockholm Belediyesi listenin başında yer alıyor. Her bir yönetici pozisyonunda ödenen en yüksek maaş, en düşük ödenenden yaklaşık üç kat daha fazladır.

- En yüksek maaşlı belediye başkanı, aylık maaşı 193.000 SEK olan Stockholm belediyesinde şehir müdürü Magdalena Bosson.

- Ayda 65.000 SEK ile en düşük maaş Övertorneå'daki belediye müdürü Anna Andersson, belediye müdürü Peter.

Arjeplog'da Andersson ve Pajala'da belediye müdür vekili Lisa Stridsman.

- Sosyal yöneticiler arasında, Stockholm'deki Fredrik Jurdell, 143.000 SEK ile maaş listesinde lider. Son olarak Jokkmokk'taki Nina Lundström 47.500 SEK ile geliyor.

- En yüksek ücretli çocuk ve eğitim müdürü, 138.000 SEK ile Uppsala'daki eğitim müdürü Susana Casas Wenden'dir. Åsele'deki okul müdürü Yvonne Nordlander, 53.800 SEK ile en düşük aylık maaşa sahip.

- Stockholm'deki İK direktörü Anita Lindberg, 125.000 SEK ile İK yöneticileri arasında en yüksek aylık maaşa sahip. Falun'da İK müdürü olarak görev yapan Helena Bergman, 43.600 SEK ile en düşük seviyeye sahip.

Stockholm Belediyesi İl Müdürü Magdalena Bosson, rekor maaşı hakkında şunları söylüyor:

"Maaşım yüksek, ancak görev de geniş."

180.000 SEK maaşı olan Başbakan'dan daha yüksek maaşınız olması mantıklı mı?

"Bu değerlemeyi kendi başınıza yapmanız elbette tamamen imkansızdır. Şehrin organizasyonu 40.000'den fazla çalışana ve yılın tüm günlerinde ve günün her saatinde çalışan bir işletmeye sahiptir" diyen Bosson, şehir müdürü olarak görevimin bu büyük ve çeşitlendirilmiş işi yönetme konusundaki nihai sorumluluğu içerdiğini, maaşıma yansıdığını söylüyor.

Anna König Jerlmyr, Stockholm'deki Maliye Belediye Meclisi Üyesi, Bosson'un maaşından sorumludur:

"Operasyonlarımızda yüksek kaliteyi sağlamak için şehrin rekabetçi maaşları olmalıdır. Hem bu hem de önceki çoğunluk bu konuda hemfikir" diyor.

Pajala belediye başkanı vekili Lisa Stridsman, Bosson'un aylık maaşının üçte birine sahip. Maaşı 65.000 SEK'tir.

Maaşı ile ilgili değerlendirmede bulunan Lisa Stridsman, belediye başkanı maaşları bir yönüyle "Belediyenin mali durumunu yansıtır. Küçük belediyelerin doğrudan para akışı yoktur."

Bosson'un senin kadar üç kat daha fazla iş yaptığını mı düşünüyorsun?

"Küçük belediyelerde muhtemelen büyük belediyelerden daha fazla yönümüz var" diyen Lisa Stridsman, hiçbir zaman uzman olmadık, ancak çok geniş bir alana sahip genelcileriz ifadeleri kullandı.

290 belediyeden 98'inde belediye başkanının aylık maaşı 100.000 SEK veya daha fazla. 10.000'den az nüfusu olan ve belediye başkanının altı haneli aylık maaş aldığı belediyeler Gullspång (danışman Per-Olof Hermansson'ın şimdiye kadar ayda ortalama 113.858 kron maaş ödediği) ve Ockelbo'dur (Ann-Katrin Sundelius'un aylık maaş aldığı belediyeler). 100.000 kron maaş). Her iki durumda da belediye başkanları geçici çalışırken, belediyeler eski belediye başkanı aniden görevinden ayrıldıktan sonra yeni bir belediye başkanı alıyor.

"Eski belediye başkanımız beyin tümörü nedeniyle çok erken vefat etti. 31 Ağustos'a kadar geçici bir belediye başkanı ile iş sözleşmesi imzaladık" diyen Ockelbo belediye meclis üyesi Magnus Jonsson, yeni bir belediye başkanı aldığımızda bu maaş durumunun devam etmeyeceğini söylüyor.

Editör: İsveç Gündemi