Baby Nest Foundation Suriye Koordinatörü Sofia Elzen, 1 yıldır Kilis’te faaliyet gösteren Altın Hilal Hareketi Derneği ile birlikte koordineli çalıştıklarını ifade ederek, “Savaştan kaçarak Kilis’e gelen fakir ailelerin her türlü ihtiyacını imkanlar ölçüsünde karşılıyoruz. Kira yardımında bulunduktan sonra evlerini düzüyoruz. Çocuk odasından kanapelerine, yatak odasından buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, televizyon, vantilatör başta olmak üzere bütün ihtiyaçlarını imkanlarımız ölçüsünde karşılıyoruz. Aileye ve çocuklara önem veriyoruz.


Çocuklar bizim için çok önemlidir. Çocuk odalarında olması gereken ne varsa tamamını düzüyoruz. Oyuncaklarına kadar alıyoruz. Amacımız, Suriyelilerin üzerilerindeki savaş psikolojisini atması, İsveç başta olmak üzere tüm dünyadan yardım bekliyoruz. 1 TL bile bizim için çok önemlidir. İhtiyaç sahiplerine toplanan yardımları ulaştırdığımız zaman mutlu oluyoruz. Bu nedenle tüm insanları, savaştan mağdur olan Suriyelilere yardıma çağırıyoruz. Çocukların ihtiyaçları ve eğitimleri de çok önemli bizim için bu nedenle lütfen rica ediyoruz. Herkes yardım etsin.”


Suriyeli Hamza El Mısrı ise Humus’tan savaştan kaçarak geldiğini ifade ederek, “Halep üzerinden Kilis’e geldim. Büyük bir sıkıntı içerisindeydik. Sağ olsunlar, Baby Nest Foundation bize her türlü imkan verdiler. Evimizi tutular içerisini döşediler. Kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Editör: İsveç Gündemi