İsveç basınında flaş haber olarak giren gelişmelerle ilgili "İsveç'te risk büyüdü" şeklinde başlıklar atıldı.

Başkent Stockholm'deki vakaların ikisinde hastaların Karolinska hastanesinde yoğun bakıma alındığı ve durumlarının kritik olduğu söylendi.

Aynı zamanda, Stockholm'de tespit edilen yeni vakaların sayısında keskin bir artış yaşandı.

Karolinska'da yoğun bakım alınan iki kişinin ciddi kritik noktada olduğu ancak hayata tutundurmak için çabaların sürdüğü söylendi.

Karolinska basın servisi açıklamasında: Sadece yoğun bakım ünitesinde bakım gören 19 hastaya sahip olduğumuzu doğrulayabiliriz. Ancak durumu kritik iki hastamız var denildi.

Yoğun bakımda tedavi gören kişilerin yaşları ve isimleri hakkında bilgi vermek istemediğini belirten basın servisi, kişilerin bilgilerini paylaşmak istemediğini söyledi.

Bunun yanı sıra kişilerin nerede koronavirüse yakalandığını da belirtmek istemeyen basın personeli konunun takip edildiğini belirtti.

"Yoğun bakımdakiler yaşlı"

TV4 haberine göre, hastalardan biri Pazartesi gününden beri karantinada tedavi görüyor. Bunun daha yaşlı bir hsata olduğu belirtiliyor.

Stockholm'de doğrulanan vaka sayısında büyük artış oldu. 

60 yeni vaka ile, covid-19 korona virüsü tespit edilen sayı Stockholm'de 207 kişiye yükseldi. Bölgede toplam yaklaşık 2 bin 300 numune alındı. Bir derlemeye göre, yeni enfekte olanların çoğu İtalya'da ya da orada enfekte olmuş kişilerle doğrudan temas halindeydi. Bazı durumlarda, aynı şey İran'da enfekte olmuş insanları da etkiledi.

Stockholm Bölgesi Enfeksiyon Koruması'nda bulaşıcı hastalık doktoru Per Follin, korona virüsle ilgili daha fazla vaka almaya hazırız ve duruma karşı hazırlıklı olmayı sürdürüyoruz yorumunda bulundu.

Bugün şuana kadar Skåne 3, Örebro 1, Halland 1, Stockholm: 60 olmak üzere toplam 65 yeni vaka doğrulandı. Doğrulanan bu vakalarla birlikte İsveç'teki toplam vaka sayısı 326 oldu.

Editör: İsveç Gündemi