Daha önce birçok sapıkça olaya karışmış ve tecavüzden 7 yıl cezaevinde hapis yattıktan sonra serbest bırakılan bir kişi, geçtiğimiz günlerde İsveç'in Skövde bölgesinde çocuklara karşı cinsel istismar girişiminde bulunduğu belirtildi.

Olayın meydana gelmesinden sonra soruşturma başlatan savcılık suçlunun tutuklanması üzerine dosya hazırlayarak tutuklanma talebi ile birlikte bir üst mahkemeye gönderdi. Ancak mahkeme suçluyu serbest bıraktı. Bunun üzerine medya'da geniş yer bulan serbest bırakılma konusu ile ilgili tutuklama talebinde bulunan savcı Britt-Marie Johansson bir açıklama da bulundu. Johansson "ben şahsın suçları işlemeye devam edeceğini ve dışarıda olmasının risk olduğu gerekçesi ile tutuklanma talebinde bulundum" dedi.

Tutuklanması ve gözlem altında tutulması için kanıtların yeterli olduğunu söyleyen Johansson, bölge mahkemesinin tutuklamayı red etmesi yönünde karar verdiğini belirtti.

Adamın en son 10 yaşındaki iki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunma şüphesi ile ilgili kişinin gözaltına alındığını söyleyen savcı, adli soruşturmanın gizliliği sebebi ile daha fazla konuşamayacağını belirtti.

Semihha AYDEMİR / İsveç Gündemi
Editör: İsveç Gündemi